Bewoners Eeckhoutdriesstraat kloppen er op los voor de zorgsector

Initiatiefnemers doen oproep naar bewoners uit andere straten om mee in het verhaal te stappen

TEMSE – Begin dit jaar, tijdens de eerste Coronagolf, applaudisseerden bewoners van de Eeckhoutdriesstraat twee maanden lang elke avond voor de helden in de zorg. Vanaf heden maken ze wekelijks op vrijdag veel lawaai met een potten – en pannenconcert voor het personeel van de zorgsector.

“Applaus kan je niet tussen de boterham leggen”, klinkt het bij bewoners én initiatiefnemers Lydia Bruggeman en Danny Pauwels, “Er is spijtig genoeg nog niet veel veranderd sinds de eerste golf, nog steeds zijn er handen tekort in de zorg.”

Beter loon

“Met deze tweede golf, zitten de mensen écht op hun tandvlees”, stelt Pauwels. “Er worden zelfs vrijwilligers gevraagd omdat professionele hulp uitblijft. Daarnaast zijn er in België 20.000 mensen met een diploma als verpleegkundige die vandaag omwille van de slechte werkomstandigheden niet in de zorg werken. Er moet ook een beter loon komen voor de coronahelden. De zorg heeft behoefte aan professionele hulp en niet pas in 2021.”

“België loopt qua besmettingen op kop in heel Europa. We dreigen het Lombardije van de tweede golf te worden, met overspoelde ziekenhuizen en rusthuizen die weer worden bedreigd.”

Vorm van protest

“Daarom hebben wij afgesproken met onze buren in de Eeckhoutdriesstraat om vanaf heden op vrijdag telkens om 19.30u een potten- en pannen concert te geven, en dit onder begeleiding van de djembe-spelers die dit ook gedaan hebben tijdens ons dagelijks applaus in het voorjaar. We maken nu iets meer lawaai dan vorige keer bij onze applausactie. Hopelijk worden dan nu ook beter gehoord. Het is trouwens ook een vorm van protest. Er zijn immers nog altijd veel te veel mensen die het niet nauw nemen met de regels en het dragen van mondmaskers. Het is door dit soort gedrag dat de zorg nu zo onder druk staat.”

De initiatiefnemers doen ook een oproep naar bewoners van anders straten in groot-Temse.
“Misschien kunnen zij meestappen in ons verhaal en wekelijks op vrijdagavond een potten – en pannenconcert in hun straat.”

Meer foto’s, klik hier

Bewoners van de Eeckhoutdriesstraat slaan er elke vrijdag op los voor de zorgsector

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *