Inwoners ruimen 2500 kg. zwerfvuil tijdens Bubble Cleanup

TEMSE – Ekobie vzw organiseerde zaterdag 19 september samen met het gemeentebestuur de Bubble Cleanup. De coronaversie van het XL Zwervuilevent van vorig jaar.

“We keken al uit naar een XXL Event maar het coronavirus besliste daar anders over”, vertelt Ellen Ongena van Ekobie. “Meer dan 130 mensen uit groot-Temse gaven gehoor aan onze oproep die we deden samen met het lokaal bestuur, Ons Streven en Ondernemend Temse om met hun bubbel zwerfvuil te gaan rapen. Samen haalden ze 2500 kilogram zwerfvuil uit de omgeving.”

“De ‘usual suspects’ werden in enorme hoeveelheden gevonden zoals blikjes, plastics, peuken. Het is noodzakelijk dat we dit giftig afval weghalen uit de natuur, waar ook wij een deel van zijn.”

Jaarlijks haalt de gemeente Temse zo’n 80.000 kg zwerfvuil en sluikstort op.

“We zetten daarom in op het bewustzijn vergroten en actie ondernemen”, stelt Ongena. “De motivatie van de burgers in Temse is groot. Dinsdag delen we prijzen uit, gesponsord door duurzame lokale winkels en organisaties. Ekobie geeft aan elke deelnemer ook een biodivers presentje. Omdat deze burgers, over alle culturen en politieke partijen heen, een deel van de oplossing willen zijn, op een positieve manier. En dat verdient een beloning.”

Meer foto’s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *