Gemeente schenkt gratis vloerstickers aan handelaars om social distance bij klanten te kunnen afdwingen

TEMSE – Het gemeentebestuur van Temse zal in samenwerking met de lokale Unizo afdeling 500 vloerstickers verdelen onder de handelaars en de bedrijven in de gemeente. Die stickers moeten de sociale afstand in de winkels helpen bewaren.

Ook in Temse is men op zoek naar alternatieven om de handelaars te steunen bij de heropening van de winkels volgende week.

De komende dagen zullen er zo’n 500 vloerstickers uitgedeeld worden. “We voorzien twee stickers per handelaar”, aldus schepen van lokale economie Stephan Van der Gucht (N-VA) “Het is een kleine geste die goed onthaald wordt. We schreven alle handelaars eind vorige week aan en intussen zijn er al 110 stickers besteld.”

“Met de vloerstickers kunnen we op een uniforme manier duidelijk maken hoe klanten de sociale afstand moeten bewaren”, stelt lokaal Unizo voorzitter Stijn Teugels.

Ondertussen zijn ook in Temse de handelaars volop bezig met de voorbereidingen om de winkels volgende week te kunnen heropenen.

“De meeste hebben al handgels in huis gehaald. Afhankelijk van het soort winkel en de oppervlakte verschilt de aanpak. We hebben de indruk dat de meeste handelaars wel klaar zijn om de deuren opnieuw te openen”, klinkt het.

Volgende week lanceren de gemeente en Unizo nog een nieuwe actie om het ‘winkelhieren’ in de gemeente aan te moedigen .

vlnr.: schepen van Lokale Economie Stephan Vandergucht. (N-VA), Luc Thierens, Bart Thierens en Stijn Teugels (voorzitter Unizo Temse)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *