Schepencollege gaat in beroep in dossier Waesmeer

Sien Steels, bewoonster Waesmeer gaat ondanks beroepsbeslissing door met persoonlijke actie
TEMSE- Het schepencollege van Temse gaat in beroep tegen ‘gedeeltelijke opvulling voormalige graverij’ op Waesmeer en schorst de afgeleverde vergunning. Ondanks deze beslissing zal Sien Steels, bewoonster van het Waesmeer, op woensdag 10 oktober een persoonlijke actie ondernemen tegen de beslissing van het provinciebestuur en vooral tegen de 322 bezwaarschriften die gemeente – en provinciebestuur negeerden.

“Op 27 september besliste de Provincie de vergunning toe te kennen (voor 2 jaar) voor de aanleg van de onderhouds-/recreatieweg en voor oeverprofileringswerken met aanleg milieuvriendelijke oevers, nivelleren deel strandzone, regularisatie reeds uitgevoerde reliëfwijziging en vellen van 22 hoogstammige bomen”, aldus burgemeester Luc De Ryck (CD&V). Het schepencollege was slechts bevoegd om advies te geven aan de provincie. Daarbij gaven wij gunstig advies voor de aanleg van de recreatie-en onderhoudsweg en ongunstig advies voor de geplande reliëfwijzigingen.Er werd dus geen rekening gehouden met het ongunstig advies van het college.
In de zitting van maandag 8 oktober besliste we dan ook om in beroep te gaan. Door die beslissing wordt de afgeleverde vergunning geschorst tot de uitspraak van de minister.”

De minister dient te beslissen binnen de 120 dagen.

Ondanks deze beslissing zal Sien Steels, bewoonster van het Waesmeer, op woensdag 10 oktober een persoonlijk actie ondernemen tegen de beslissing van het provinciebestuur en vooral tegen de 322 bezwaarschriften die gemeente – en provinciebestuur negeerden.

“Als je eigen gemeente- en provinciebestuur de door jouw aangestelde mensen, die eigenlijk zouden moeten handelen in het beste belang van haar burgers, zelfs na 322 goed gemotiveerde bezwaren en duidelijke argumentatie’s, er toch nog voor kiezen om een omgevingsvergunningsaanvraag van een firma gedeeltelijk goed te keuren, ook al is dit een inbreuk tegen het Ruimtelijk Uitvoeringsplan, dan voel ik mij als inwoner van Temse verraden, geraakt tot in mijn ziel”, klinkt het. “Waarom worden de 330 gezinnen van het Domein Waesmeer niet gehoord. Ik voel me monddood. Daarom mijn persoonlijke actie op woensdag 10 oktober. Ik vertrek om 9:30 uur bij mij thuis op het chaletpark Waesmeer. In volledige stilte ga ik dan met kruiwagen en schop naar de Speeltuinweg waar ik mijn kruiwagen zal vullen met zand en stenen van Vageatrans. Vervolgens stap ik verder naar het AC de Zaat en ga daar aan de voordeur van het gemeentehuis mijn kruiwagen symbolisch leegkappen. Ik zal daar staan als gewone burger met dezelfde rechten dan de firma Vageatrans tegenover het gemeentebestuur en het provinciebestuur Oost-Vlaanderen.”

Want ondanks de beslissing van het schepencollege om in beroep te gaan gaat Sien door met de actie.

“Bij de gemeente gaat het over de reliëfwijziging die groen licht krijgt. Bij mij gaat het over alles. Ik wil geen zand of puin in het meer. Trouwens het gaat om meer dan mijzelf. De 322 bezwaren die gemeente en provincie naast zich neerlegden, daar til ik erg zwaar aan.”

(foto: Franky Polfliet)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *