Eénrichtingsverkeer op Wilfordkaai vanaf eind deze maand

Wilfordkaai wordt ook Zone 30

TEMSE – Vanaf volgende week wijzigt de verkeerssituatie op een deel van de Wilfordkaai en in de Nijsstraat. Er wordt ook Zone 30 ingevoerd. Ook in de Kasteelstraat vanaf het rondpunt richting Vita Scheldebad wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd.

Dat op de Wilfordkaai éénrichtingsverkeer zou ingevoerd worden was al eerder bekend. Maar dat deze nieuwe verkeerscirculatie al volgende week van start gaat is voor vele bewoners een verrassing.

Fietsers in beide richtingen

“We voeren inderdaad éénrichtingsverkeer in om de gevaarlijke verkeerssituatie aan de verbinding van de Wilfordkaai en de Nijsstraat aan te pakken”, aldus schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “De Wilfordkaai wordt voortaan een éénrichtingsstraat vanaf Kaai 22 tot de Conciensestraat, in de richting van de Scheldebrug. In de Nijsstraat komt er éénrichtingsverkeer in de andere richting, van aan de Conciensestraat tot het grasplein aan De Watermolen. In de Kasteelstraat is er een uitbreiding van het éénrichtingsverkeer vanaf de rotonde tot Kasteeldreef. Fietsers mogen in beide richtingen blijven rijden. Zowel in Kasteelstraat als Nijsstraat worden aan beide zijden fietssuggestiestroken met een breedte van max. 1m50 aangebracht.

“De alternatieve route voor wagens, vrachtwagens en bussen naar het centrum vanuit Steendorp kan via de Krijgsbaan of Parklaan/Rik De Rycklaan via de Consciencestraat naar de Nijsstraat. De Consciencestraat en de resterende gedeeltes van Wilfordkaai blijven in beide richtingen wel bereikbaar voor wagens, vrachtwagens en bussen.

Parkeren

“In Kasteelstraat worden vanaf de rotonde tot Kasteeldreef aan beide zijden parkeervakken en fietssuggestiestroken aangebracht”, klinkt het. “In Nijsstraat verdwijnt het beurtelings parkeren. Er worden parkeervakken geschilderd aan de zijde met de pare huisnummers.

Ter hoogte van café de Kaailopers wordt een fietsparkeerhaven voor 26 fietsen ingericht. Op de Wilfordkaai gaat men bloembakken plaatsen en parkeerplaatsen inrichten voor voor motors en motorfietsen aan de overzijde van Wilfordkaai 26 tot 37.

De Wilfordkaai wordt voortaan ook een Zone 30.

De herinrichtingswerken starten woensdag 29 augustus en moeten vrijdag voltooid zijn.

Let op !!! De tunnel via Guido Gezelleplaats/Stationsplein blijft afgesloten tot eind november 2018 (met uitzondering van langzaam verkeer).

3 gedachtes over “Eénrichtingsverkeer op Wilfordkaai vanaf eind deze maand”

 1. Geweldig om dit als bewoner te vernemen 1 weekje vóór de invoering. Inspraak nul coma nul. Dit hou je toch niet voor mogelijk in een democratie anno 2018. Voldongen feiten en nep-oplossingen. Niet voor de veiligheid natuurlijk, maar omwille van paniek. Nu reeds elke dag parkeerinfarct in deze buurt. Straks opening nieuw zwembad, maar niet aan een parking gedacht…. Rats vergeten…Dju toch.
  Kandidaten burgemeesters klungelen er op los.

 2. Volledig akkoord, Carl!
  Typisch aan het huidig beleid: Het gebeurde nooit anders: zie alle dossiers in de deelgemeenten… de burgers worden steeds als laatste gehoord/geïnformeerd .
  Zijn het niet de burgers die deze mensen verkozen de vorige gemeentetaadsverkiezingen? Want toen geloofden zij in de beloftes die gemaakt werden, logisch!
  En zijn het niet dezelfde burgers die kennis ter zake hebben? Volgens de ‘verkozenen’ blijkbaar niet. … jammer genoeg.
  Dringend “Tijd voor Verandering” dus … En dat kan… Want deze onhandige manier van omgaan met de burger heeft geleid tot de oprichting van de nieuwe burgerpartij TESAMEN ! Kijk alvast het programma na: https://m.facebook.com/TESAMENTemse/?locale2=nl_NL en http://tesamen-temse.be/
  Ik ben alvast fan! 🙂 # Alles kan/moet BETER ?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *