Expo ‘De Scouts in de strip’ in Temse

Tot zondag 29 april in het Gemeentemuseum

TEMSE – Met ten minste één stripexpo per jaar doet Temse zijn reputatie als stripgemeente alle eer aan. De tentoonstelling die tot zondag 29 april loopt in het Gemeentemuseum is een mooie illustratie.

De Scouts in de strip’ is het thema en daarvoor werd gebruik maakt van de uitzonderlijke collecties van Spirit-voorzitter Raoul De Graeve en bestuurslid Sascha Van Laeken. Objecten m.b.t. de Scoutsbeweging werden ter beschikking gesteld door Daniël De Sutter (Sint-Niklaas).

De tentoonstelling biedt een verrassend en schitterend overzicht van de rijkdom van de Scoutsbeweging in de strip.

Op de vernissage sprak Spirit-voorzitter Raoul De Graeve het welkomstwoord uit, waarna burgemeester Luc De Ryck de tentoonstelling en de exposanten nader toelichtte. Hij verwees o.m. naar de geniale striptekenaar Jijé (1914-1980) en in het bijzonder naar diens strip ‘Baden Powell’, de stichter van de Scoutsbeweging, uit 1950, die de basis vormt van alle latere stripuitgaven m.b.t. scouting. De Scoutsbeweging van Temse was vertegenwoordigd door de oud-leden die anderhalf jaar geleden voor een schitterende jubileumexpo (t.g.v. het 75-jarig bestaan) zorgden, Ingrid Deschepper en Ann Van Landeghem.

De expo in het Gemeentemuseum (Kasteelstraat 16) is vrij toegankelijk: elke zaterdag en zondag van 14 tot 18 u., zondag ook van 10 tot 12 u.

Organisatie: Culturele Vereniging Spirit en Gemeentebestuur Temse.

De gastsprekers en exposanten met leden van het Spirit-bestuur, het schepencollege en de gemeenteraad.
De gastsprekers en de exposanten. V.l.n.r. Sascha Van Laeken, burgemeester Luc De Ryck, Spirit-voorzitter Raoul De Graeve en Daniël De Sutter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *