Multinational Becton-Dickinson neemt in TTS industriezone nieuw distributiecentrum in gebruik

Nieuw magazijn heeft capaciteit van 45000 paletten
TEMSE – De Amerikaanse multinational BD, een van de belangrijkste medisch-technologische bedrijven in de wereld, nam een derde distributiecentrum in gebruik in Temse. De uitbreiding levert 30 extra jobs op. Het gebeuren werd kleur gegeven door een officiële opening met aanwezigheid van tal van kaderleden van het bedrijf uit binnen – en buitenland. Ook burgemeester Luc De Ryck, schepen Franky De Graeve en ere-schepen Freddy Verbeke tekenden present.
Het nieuwe distributiecentrum heeft een capaciteit van 45000 paletten

Becton-Dickinson Benelux vormt naast het distributiecentrum in Temse met de vestiging in Erembodegem de belangrijkste draaischijf van de BD-activiteiten in Europa. Het is een Amerikaanse wereldspeler op het vlak van medisch materiaal.

Het Europese logistieke hoofdkwartier was al langer gevestigd in Temse en het is geen toeval dat er uitgerekend hier een uitbreiding van de activiteiten komt.

“Dit is een strategische ligging in het centrum van Europa”, meent executive Vice President Roland Goette.

Opvallend gebouw

“Het nieuwe distributiecentrum is ontworpen om de doeltreffendheid voor het leveren naar klanten en logistieke capaciteiten aanzienlijk te versterken. Deze investering van 25 miljoen euro verhoogt ook onze betrokkenheid bij de gemeente Temse. We versterken onze aanwezigheid in de regio waar we sinds 1991 actief zijn”, aldus Roland Goette.

Het materiaal dat opgeslagen ligt in het distributiecentrum varieert van injectiespuiten en naalden tot hoogtechnologische apparaten.

Wie langs de E17 rijdt, kan alvast niet naast het nieuwe 38 meter hoge complex kijken. Het is een opvallend gebouw met verticale strepen in grijs, zwart en wit. Van hieruit zullen klanten uit Europa, Midden-Oosten en Afrika bediend worden. De uitbreiding in Temse, waar nu 200 mensen werken, levert 30 extra jobs op.

Een blik in het immense magazijn

295 palletten per uur

De Europese logistieke campus van BD was na de overname van Carefusion in maart 2015 aan extra opslagcapaciteit toe. Daarom werd in 2016 beslist om een aangrenzend perceel van 36.000 vierkante meter aan te kopen en er een nieuw, sterk geautomatiseerd magazijn te bouwen met een capaciteit van 45000 paletten. Daarmee komt de totale oppervlakte op bijna 100.000 vierkante meter.

Dankzij deze uitbreiding zal de Europese logistieke campus van BD in Temse binnenkort elke dag tot 2.000 palletten met goederen kunnen verwerken.

Door de doorgedreven automatisering kunnen er 295 palletten per uur worden in- en uitgevoerd in het nieuwe 38 meter hoge magazijn. De uitbreiding vormt bovendien een opportuniteit om de hele site nog efficiënter te maken.

De drie gebouwen op de campus hebben elk een eigen specifieke functie en krijgen elk een heel ander type zendingen te verwerken.

(Bron: HN/GVA – Guy Van Vliet)

Meer foto’s, klik hier

Er was heel wat belangstelling voor de officiële opening

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *