Lajos Van Peteghem met ‘zijn’ jazzband voor eigen publiek

TEMSE/DENDERMONDE – De New Orleans Train Jazzband uit Dendermonde bestaat 43 jaar. Temsenaar én leider van de band trombonist Lajos Van Peteghem was 55 jaar geleden medestichter van de Jeggpap New Orleans Jazzband en van Honky Tonk Jazzclub in 1965. Hij is nu voorzitter van Jazz Centrum Vlaanderen gesticht in 2002 in Dendermonde. De band bracht onder een overweldigende belangstelling een aperitiefconcert in de feestzaal van het gemeentehuis.

De wortels van de New Orleans Train Jazzband (ontstaan in 1974 en al 38 jaar het huisorkest van de Lokerse Jazz Klub liggen in Dendermode.

In deze 43 jaar is de gezellige muziek uit New Orleans de rode draad in hun repertoire. Swingnummers vervolledigen de setlist onder invloed van de Harlem-Blues-en-Jazzband-trombonist Clyde Bernhardt, waarmee de Train eind zeventiger en begin tachtiger jaren heeft opgetrokken. Ook de liefde voor de bigbandmuziek van enkele leden van de band is te merken.

De Train was te gast op jazzfestivals en kroegentochten in binnen- en buitenland en trad op in de meeste jazz- en jeugdclubs in de Lage Landen. De band genoot de eer ons land te vertegenwoordigen in het Belgisch Paviljoen op de vierjaarlijkse Wereldtentoonstellingen tussen 2008 en 2015.

Het bestaan van de band houdt een soort filosofie in, waarbij samen gezellig traditionele jazz en blues brengen veel belangrijker is dan het succes. Voor de bandleden is musiceren de ideale uitlaatklep, de stressbestrijder.

Meer foto’s, klik hier

The New Orleans Train Jazzband: Piano Guido Ros, Bass & zang Arnold De Schepper of Bart Robbrecht, Banjo & gitaar Bart Robbrecht, Drums Koen Van Peteghem, Trompet & zang Jean-Pierre Severens, Sax Danny Verleyen, Trombone & zang Lajos Van Peteghem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *