“ ’s Ochtends maakten we nog grapjes, een paar uur later was Raoul dood” (update)

Temsese wielertoerist sterft aan hartaderbreuk tijdens fietstocht
TEMSE/HULST – Het moest een ontspannen fietstochtje worden met vrienden. Genieten van de omgeving in het Nederlandse Hulst. Een tochtje zoals de 64-jarige Raoul Faresyn er al honderden in de benen had. Niemand van de wielerclub De Vier Kronen uit Temse kon vermoeden dat het Raouls laatste zou worden. De man overleed op de terugweg, vermoedelijk aan een hartaderbreuk.
Raoul Faresyn (foto:(C) Franky Polfliet)

Een vijftiental fietsvrienden van wielerclub De 4 Kronen uit het Oost-Vlaamse Temse vertrok zondagochtend 16 juli voor een fietstocht naar het Nederlandse Hulst. Maar rond 10.40 uur liep het fout. De 64-jarige Raoul Faresyn uit Temse week af van zijn lijn, raakte een auto die uit de tegenovergestelde richting kwam, viel in een gracht en overleed ter plaatse. Terwijl zijn vrienden amper beseften wat er aan het gebeuren was, reed de bestuurder van de wagen gewoon door.

Daniel Noens, een goede vriend van het slachtoffer, begon Raoul meteen te reanimeren. “Maar het werd snel duidelijk dat Roaul er niet meer ging doorkomen.” De Nederlandse hulpdiensten snelden ter plaatse, maar ook zij konden enkel het overlijden van de 64-jarige Temsenaar vaststellen. Een hartaderbreuk zou hem fataal geworden zijn. Hij laat een vrouw en een zoon na.

Vluchtmisdrijf

De fietsvrienden van Raoul keerden zondag na het ongeval terug naar het club­lokaal, waar ze in groep het drama een plaats probeerden te geven. “Zaterdag zijn we samen nog 100 kilometer gaan fietsen en was er niets aan de hand”, zegt Dirk De Cauwer. “En ook vanochtend maakten we nog volop grapjes. Dat Raoul een paar uur later voor onze ogen overleed, is onwezenlijk.”

De Nederlandse politie is op zoek naar de bestuurder van de wagen die Raoul nog aangetikt heeft. Op de plaats van het ongeval werd een stuk van een van de zijspiegels gevonden, vermoedelijk van een grijze Opel Vectra. “Het is jammer dat die bestuurder geen hulp geboden heeft”, zegt Daniel Noens. “Die aanrijding heeft wellicht niets te maken met het overlijden van Raoul, maar door het vluchtmisdrijf blijven we achter met een wrang gevoel.”

Ook gewezen profrenner Franky De Gendt, en lid van de wielertoeristenclub, kan het niet vatten. Hij reageerde op het gastenboek van de website van de 4 Kronen:
“…Met verstomming hoorde ik dat onze dierbare Raoul overleden is op de wekelijkse fietstocht van “zijn” club De 4Kronen. Verschrikkelijk !
Hoe kan dat nu…. hij was juist aan het genieten van zijn verdiende pensionering periode ….. verdomme toch ! Raoul was iemand die heel veel betekend heeft voor de club, en was steeds iemand waar je op kon rekenen ! Raoul ook jij blijft steeds meefietsen met mij, zet u maar in t wiel bij de andere vrienden die ook veel te vroeg hebben moeten afhaken…..”

Als elektrieker onderhoud was Raoul Faresyn ook een gewezen arbeider van de Boelwerf.

Bron: HN-GVA / Cédric Maes

Eind vorig jaar was Raoul (rechts) één van de helpende handen tijdens de reuniefuif van jeugdclub ’t Broebelke

2 gedachtes over ““ ’s Ochtends maakten we nog grapjes, een paar uur later was Raoul dood” (update)”

  1. Wij zijn geburen van Raoul ook wij zijn met verstomming geslagen na het verschrikkelijk nieuws Wij Wensen De Familie en Vrinden van Raoul veel sterkte in deze zware en Moeilijke tijd een riem onder het hart te steken Raoul Rust in Vrede. De Familie Peeters. De Gendt Eupenlaan 26 9140 Temse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *