Inge Verbruggen zesvoudig Belgisch recordhoudster ‘Vrijduiken’

Temse is weer een Belgisch recordhoudster rijker. Inge Verbruggen plaatste de voorbije 18 maanden zes nationale records in het Vrijduiken. Dit  is duiken zonder perslucht waarbij men zo diep mogelijk probeert te duiken met één adem.
constant-weight-nationaal-record-46m-1
Hier vestigde Inge een nationaal record van 46 meter in de discipline ‘Constant Weight’

‘Je houdt dus gewoon zo lang mogelijk je adem in”, vertelt Inge. “Er bestaan verschillende disciplines, mijn favorieten zijn in de diepte. Daar heb je drie mogelijkheden: No Fins (schoolslag zwemmen), free immersion (zonder vinnen maar je trekt jezelf naar beneden aan een touw) en Constant Weight (met vinnen of monovin). Ik heb de laatste 18 maanden al 6 nationale records geplaatst. Op dit moment ben ik recordhouder in de No Fins (-30m) en de Constant Weight (-46m). Dat laatste nationaal record heb ik enkele weken geleden geplaatst in een competitie in het Egyptische Dahab.”

Inge leerde het Vrijduiken drie jaar geleden kennen .

“Ik duik al veel langer met flessen. Drie jaar geleden was ik op vakantie in Egypte en ging ik voor de eerste keer naar Dahab om daar in de Blue Hole te gaan scubaduiken”, klinkt het.

– Scuba is de afkorting van Self Contained Underwater Breathing Apparatus, het is de internationale term voor een persluchtapparaat zoals dat wordt gebruikt door duikers. –

“Toen zag ik mensen vrijduiken. Ik had er nog nooit van gehoord. Wist niet wat het was. Ik zag hen in het diepe duiken tot we hen niet meer zagen, om dan even later weer terug te keren naar de oppervlakte. Ik was daar erg van onder de indruk en dacht toen meteen “Dit moet ik ook kunnen”. Ik ben toen de eerste de beste freedive school binnengestapt en ben een cursus gaan volgen.

In eigen land doet Inge vooral zwembadtraining.

“Maar ik ga één keer per week trainen in de steengroeve of Nemo in Brussel. Die is 33 meter diep. En ik ga regelmatig naar Dahab in Egypte om diepte te kunnen trainen.”

Wie trainingen en wedstrijden van Inge wil volgen kan terecht op haar Facebookpagina: ‘Inge Verbruggen Freediver

Meer foto’s, klik hier

no-fins-nationaal-record-30m-4-op-dit-moment-kreeg-ik-mijn-witte-kaart-van-de-jury

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *