Woonzorgcentrum De Reiger kondigt tijdelijke opnamestop aan om kwaliteit van zorg te waarborgen

TEMSE – In woonzorgcentrum De Reiger in Temse wordt een tijdelijke opnamestop ingevoerd. Welzijnsvereniging Sleutelzorg, die zorgt voor de exploitatie van het woonzorgcentrum, benadrukt dat deze ingreep noodzakelijk is om de groeiende werkdruk bij de medewerkers te verminderen en de stijgende uitgaven aan interimkrachten in te perken.

“Deze moeilijke beslissing is genomen om de kwaliteit van zorg die onze huidige bewoners verdienen, te kunnen blijven waarborgen”, zegt voorzitter Werner Maerevoet. “De afgelopen maanden zijn wij geconfronteerd geweest met aanzienlijke personeelstekorten, die ons dwingen om steeds vaker een beroep te doen op interimkrachten.”

Hoogwaardige zorg

“Ondanks de waardevolle bijdrage van deze tijdelijke medewerkers, merken wij dat de continuïteit en de persoonlijke benadering van zorg hieronder lijden. Toch blijven we continue op zoek naar nieuw zorgpersoneel”, vervolgt de voorzitter.

De directie legt uit dat de prioriteit ligt bij het leveren van hoogwaardige zorg en het bieden van een veilige en vertrouwde omgeving voor de bewoners. Om dit te kunnen blijven garanderen, hebben zij besloten om tijdelijk geen nieuwe bewoners op te nemen.

Acties om zorgpersoneel aan te trekken

“Wij begrijpen dat dit voor toekomstige bewoners en hun families teleurstellend nieuws is en we leven met hen mee. Voor kandidaten op de wachtlijst met een hoge zorgnood, bekijken we samen hoe we hen kunnen ondersteunen binnen onze thuiszorg of ons woonzorgcentrum ’t Blauwhof in Steendorp”, voegt de voorzitter daaraan toe.

Welzijnsvereniging Sleutelzorg onderneemt tijdens deze tijdelijke opnamestop acties om nieuw zorgpersoneel aan te trekken. Ze zullen bij de opening van het laatste gedeelte van de nieuwe zorgcampus (voorzien begin 2026), weer nieuwe bewoners kunnen verwelkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *