Bedrijf uit Temse levert stalen rijplaten aan nationale muziekfestivals (UPDATE)

Verhuurbedrijf verdrinkt in de aanvragen om (extra) stalen rijplaten te leveren bij bouwwerven en zomerfestivals met het natte weer

TEMSE/DESSEL/BOOM – Door de overvloedige regen is het alle hens aan dek bij de organisatie van het Metalfestival Graspop in Dessel dat donderdag van start gaat. In allerijl moest men extra rijplaten laten aanvoeren.

Die platen werden geleverd door het bedrijf Stalenrijplaten.be BV gevestigd op… de Zaat in Temse. Ook de organisatie van de festivals Tomorrowland (TML) en Dour Festival maken gebruik van de diensten van het bedrijf uit Temse.

StalenRijplaten.be BV uit Temse verhuurt rijplaten aan bouw, industrie en events als tijdelijke verharding. Rijplaten in staal, kunststof of hout zorgen voor een functioneel en veilig terrein. Het bedrijf is marktleider in België en verhuurt nationaal en internationaal.

De voorbije jaren was het al zeer druk qua activiteiten, met het huidige regenweer is de vraag vele malen groter dan het aanbod. Niet alleen de dagelijkse klanten in bouw en industrie ondervinden extra hinder door het regenweer en vragen meer rijplaten, ook de zomerfestivals zijn klant en kampen met grote problemen op hun terreinen.

Werkvolume

“Traditioneel maken werven in de bouw en industrie de grootste omzet uit bij ons bedrijf”, vertelt bedrijfsleider Philippe Van Robayes. “Maandelijks worden zo meer dan 1.200 werven beleverd, van groot tot klein. Dat gaat van 20 kunststof rijplaten voor de aanleg van een zwembad in een tuin, over 200 stalen rijplaten bij de bouw van een nieuwe school, 1.000 houten schotten bij de aanleg van een nieuwe brug over een kanaal tot 5.000 stalen rijplaten bij de aanleg van een nieuwe hoogspanningslijn. Door de energietransitie en verduurzaming van de industrie nam het werkvolume de voorbije jaren gestaag toe.”

In de zomerperiode staat StalenRijplaten.be ook in voor de tijdelijke verharding met rijplaten bij tientallen muziekfestivals in België.

De organisatie van het Metal-festival Graspop wil er alles aan doen om de kwaliteit van het terrein te bewaren tijdens het vierdaagse festival.

‘Metaal-meeting’

“Voor het hoofdpodium liggen standaard vloerplaten, maar op plaatsen waar we veel volk verwachten, zullen we nog extra platen leggen, zoals in de buurt van de toiletten”, vertelde de organisatie van Graspop aan VRT NWS. “Er ligt achter de schermen ook een grote hoeveelheid boomschors en extra rijplaten klaar om de komende dagen in te grijpen op plaatsen waar het zeer nat is of waar veel modder ligt. “Dat kost extra geld, maar het is onze plicht.”

‘Het wordt daar in Dessel ook een Metaal’-meeting, niet enkel een Metal-meeting”, postte bedrijfsleider Philippe Van Robaeys op zijn sociale media.
“We hebben nog nooit zoveel stalen rijplaten aangevoerd, het is ongezien”, klinkt het. “Meer dan het dubbele tegenover anders, ik schat zowat 20.000m2 voor Graspop.”

Ook bij Tomorrowland in Boom komen de rijplaten uit Temse (C) Stalenrijplaten.be)

Ook in het Waalse Dour, waar van 17 tot 21 juli een vijfdaagse muziekfestival met alternatieve muziek plaatsvindt, en in Boom voor Tomorrowland is het bedrijf momenteel aan het werk voor het plaatsen tijdelijke verharding met stalen rijplaten.

“Maar daar zijn dat nog veel grotere aantallen”, besluit Van Robaeys.

Draglineschotten

“In totaal werkt men daar zowat drie maanden, rijplaten zijn immers het eerste wat nodig is bij de opbouw en die blijven ook liggen tot na de afbouw. Vandaag brengt StalenRijplaten.be nog extra stalen rijplaten als noodoplossing naar Graspop te Dessel voor de meest kritische plaatsen.”.

Het bedrijf levert trouwens niet enkel rijplaten voor bouwwerven of muziekfestivals. Bij de ontploffing in een appartementsgebouw in Antwerpen/Hoboken vorige week werd voor het zoeken naar slachtoffers, een grote kraan ingezet, gefundeerd op houten draglineschotten geleverd door het Temsese bedrijf.

Rijplaten worden toegepast als bescherming van de ondergrond of als tijdelijke verharding bij evenementen.
((C) Stalenrijplaten.be)
Voor de zoektocht naar slachtoffers bij de ontploffing vorige week in Hoboken leverde het Temsese bedrijf houten dragline schotten. ((C) Stalenrijplaten.be)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *