Veel volk voor afscheidsdienst van ereschepen Franky De Graeve

TEMSE – Zowat 400 aanwezigen namen op donderdagmiddag 20 juni in crematorium Heimolen afscheid van ereschepen Franky De Graeve. Familie en vrienden haalden herinneringen op, en door middel van vele foto’s en de bijhorende muziek werd de afscheidsviering een waar eerbetoon aan de voormalige schepen van Temse.

“Wat vooral belangrijk is dat Franky vandaag wou klinken op zijn leven”

Uitvaartleider begrafenissen De Ruyte

Franky De Graeve werd geboren op 12 juni 1958 in in Temse.

“Franky was supergoed, was niet de sterkste en niet de snelste maar loste alles op met zijn glimlach”, opende de uitvaartleider de afscheidsdienst. “Met zijn leeftijd van 66 jaar heeft hij een rijkgevuld maar te kort leven gehad met voorspoed maar ook met tegenslagen. Hij vondt de liefde bij Nicole De Mey en mochten maar liefst vijf zonen in de armen sluiten, Bent, Sam, Jelle, Roel en Robbe. Hij was een sociaal man die met iedereen overweg kon. Hij was een aimabel persoon met een vleugje ‘join de vivre’, maar hij was vooral een levensgenieter.”

Franky De Graeve werd exact 66 jaar

Uitnodiging

Nadien schetsten enkele zonen, schoondochters het persoonlijke leven van Franky door herinneringen en anekdotes op te halen. Gewezen politieke collega bij CD&V Temse Ingrid Deschepper bracht op haar beurt een hommage aan haar mentor bij de partij. De beste vriend van Franky De Graeve, Bert nam, met een humoristische noot, de aanwezigen mee naar de wekelijkse markt in Temse.

Op het eind van de viering had de uitvaartleider nog een uitnodiging in petto voor de aanwezigen.

“Klinken op zijn leven”

“Heel wat mensen werden door Franky De Graeve in de privésfeer en op gemeentelijk vak uitgenodigd naar feestjes en activiteiten”, klonk het. “De laatste tijd werd Franky op donderdagnamiddag door vrienden thuis opgehaald om samen te vertoeven en iets te drinken in kaffee ’t Schrijverke. Daarom wil Franky iedereen uitnodigen voor een herdenkingsdrink in het kaffee aan de Guido Gezelleplaats, onmiddellijk na deze plechtigheid.”

“Dit om elkaar op te zoeken en nog veel meer herinneringen aan elkaar te vertellen. Het is opnieuw donderdagnamiddag, het kan niet symbolischer zijn. Maar wat vooral belangrijk is dat Franky vandaag wou klinken op zijn leven.”

Na de afscheidsplechtigheid werden alle aanwezigen uitgenodigd voor een herdenkingsdrink in Kaffee ’t Schrijverke.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *