Hoofdzetel wielerploeg Lotto-Dstny verhuist naar Temse

Nieuw project van Viamar Real Estate zorgt voor extra tewerkstelling in de regio

TEMSE – In oktober wordt een bedrijfspand aan de Afschrijverslaan, op de Zaat in Temse, de vaste stek van wielerploeg Lotto-Dstny. Dat werd donderdagavond bekend gemaakt door de voorzitter van de wielerploeg, Karel Van Eetvelt. Dit tijdens de voorstelling van een nieuw bedrijfsproject van Viamar Real Estate, van bestuurders Philippe en Nicolas Van Robaeys.

“Voor de ploeg hebben wij een locatie nodig waar we al ons materiaal kunnen opslaan. Dat zijn 250 fietsen, een aantal vrachtwagens, heel wat wagens en bussen en een bureelruimte waar onze medewerkers samen kunnen werken”, aldus Karel Van Eetvelt. “We zochten een plaats in het land dat lokaal bereikbaar is en een gemeente waar toch enige wielergeschiedenis aanwezig is. En dat vonden we in Temse, en daarom zijn we heel blij dat we naar hier kunnen verhuizen”.

In het bedrijfspand wil de ploeg ook een showroom openen voor ‘partners’, en daardoor zal de site de Zaat vanaf het najaar een nieuw uithangbord hebben.

Het bedrijfspand aan de Afschrijverslaan 1 wordt dit najaar de nieuwe hoofdzetel van wielerploeg Lotto-Dstny

Grondige renovatie

Er staat in Temse trouwens nog meer op til in de bedrijfswereld. Dit met een nieuw project van Philippe en Nicolas Van Robaeys van Viamar Real Estate. Zij namen onder meer de voormalige gebouwen van Bouwgroep Cordeel onder handen en weldra nemen enkel internationale spelers er hun intrek.

Nadat bouwgroep Cordeel een aantal jaren geleden verhuisde naar hun nieuwe locatie op De Zaat in Temse nam het Temsese Viamar Real Estate de gebouwen onder handen. In oktober begon de grondige renovatie van zowel de buitenkant als de binnenkant.

Viamar renoveerde het voormalige bedrijfspand van de Cordeel Groep

Laadstations voor vrachtwagens

“We hebben hierbij ingezet op duurzaamheid en het circulaire gedachtegoed”, zegt Van Robaeys. “Maar liefst 82 procent van de materiële hebben een nieuwe bestemming gekregen. Er zal extra tewerkstelling gecreëerd worden binnen de twee industriezones in Temse.

De bedrijven kregen die avond de symbolische sleutel overhandigd van de burgemeester van Temse Hugo Maes (links) en de burgemeester van Sint-Niklaas Lieven Dehandschutter (2e van rechts).—

Donderdagavond werd het vernieuwde gebouw met 2.500 vierkante meter aan magazijn feestelijk geopend met maar liefst 300 genodigden. Daar werden ook de bedrijven voorgesteld die er hun intrek gaan nemen en dat zijn niet de minste. Zo zal Kaefer dat onder meer gespecialiseerd is in stellingbouw en isolatiewerken in de industrie met wereldwijd 32.000 personeelsleden, een groot deel innemen.

Viamar had die avond nog een paar andere verassingen in petto. Zo zal het gewezen bedrijfsgebouw van Neckerman aan de Winninglaan, langsheen de N16 weldra de nieuwe thuisbasis moeten worden voor zes laadstations voor vrachtwagens. Die worden geïnstalleerd door het innovatieve bedrijf Milence. De vergunningsprocedure hiervoor loopt volop.

“We zijn bijzonder blij met de komst van deze bedrijven”, klinkt het bij Philippe Van Robaeys. “Het zijn kwalitatieve bedrijven die meegaan in ons duurzaam verhaal. Op deze manier kunnen we ook zorgen voor extra tewerkstelling in Temse.”

Philippe en Nicolas Van Robaeys hadden ook aan het goede doel gedacht. De aanwezigen en Viamar doneerden een slordige 10.000 euro aan Kom op tegen Kanker.
Ook burgemeester van Antwerpen Bart De Wever was één van de driehonderd aanwezigen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *