Lokaal Bestuur Temse zoekt vrijwillige bijzitters voor verkiezingen van 9 juni

TEMSE – Op zondag 9 juni trekken we weer naar de stembus voor de Europese, Federale en Vlaamse verkiezingen. Voor de organisatie van de verkiezingen heeft het lokaal bestuur hulp nodig. Als inwoner van Temse kan men zich kandidaat stellen als bijzitter.

Wat doe je als vrijwillige bijzitter?

Met hulp van de voorzitter en secretaris zorgt een bijzitter voor het goede verloop van de verkiezingen in het stembureau. Dit zijn de taken:

Franky Van Britsom was al enkele keren bijzitter.

• Aannemen van identiteitskaarten
• Nakijken of de personen op de kiezerslijst staan
• Afstempelen van de stembrieven
• Controleren van de volmachten

Een bijzitter moet meerderjarig en stemgerechtigd zijn. Bijzitters zijn op de verkiezingsdag aanwezig van 7 tot 16 u.. In ruil krijgen ze een financiële vergoeding, ontbijt, lunch, frisdrank en de kans om heel veel mensen te ontmoeten.

“Bijzitten is boeiend en leuk!” zegt Franky Van Britsom, die al enkele keren bijzitter was. “Iedereen in het stembureau heeft zijn taak: identiteitskaarten
controleren, kiesbrieven valideren en stembrieven afstempelen, afwisseling genoeg. Het leukste aan bijzitter zijn, is het contact met de vele mensen die je ziet. Korte ontmoetingen, maar de tijd vliegt zo. Op een verkiezingsdag moet je niet zelf naar de bakker om koffiekoeken. De gemeente zorgt hiervoor. Ik kijk er al naar uit om de andere vrijwilligers in het stembureau te ontmoeten! Tot dan?”

Interesse? Stuur een mailtje naar verkiezingen@temse.be met je naam, voornaam, geboortedatum en telefoonnummer of kom langs in AC De Zaat, team Burgerzaken, gelijkvloers.

2 gedachtes over “Lokaal Bestuur Temse zoekt vrijwillige bijzitters voor verkiezingen van 9 juni”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *