Kruibekenaren en Temsenaren dromen samen

Tweede luik van de campagne ‘Droom aan de stroom’ gaat vandaag maandag online.

TEMSE/KRUIBEKE – Vandaag maandag wordt het tweede luik van Droom aan de Stroom gelanceerd in Kruibeke en Temse. De twee buurgemeenten slaan daarvoor opnieuw de handen in elkaar. Deze keer delen bewoners hun werkgeluk met elkaar. “Werkgeluk is van groot belang voor ons allemaal”, zegt de Temsese schepen van Diversiteit Debby Vermeiren (CD&V).

Vorige week zetten Debby Vermeiren (Temse) en schepen van Sociale Zaken Filip Vercauteren (Kruibeke) een aantal inwoners van hun gemeenten in de bloemetjes.

Vanaf 25 september is immers het tweede luik van de campagne ‘Droom aan de stroom’ te zien op de sociale mediakanalen en websites van de gemeenten Temse en Kruibeke. Vienna, Adem, Eva, Christel, Hubert, Akram, Heyam en Fakiye vertellen daarin hun dromen over werkgeluk.

Gezamenlijke campagne

Schepen Filip Vercauteren: “In de Droom aan de stroomcampagne draait alles – uiteraard – om dromen. Want dromen hebben we allemaal. Het is eigen aan mensen. Ook de thema’s waarover de video’s gaan, vertrekken vanuit universele dingen die elk mens bezig houden: werkgeluk en het gezin.”

Niet toevallig werden de video’s gefilmd aan de Schelde, de stroom die Temse en Kruibeke met elkaar
verbindt.

De campagne is één van de acties die beide gemeenten ontwikkelden in het kader van Plan Samenleven. Dat is een reeks doelstellingen en acties, uitwerkt door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers, om het samenleven in diversiteit – in de breedste zin van het woord – te bevorderen.

“Temse en Kruibeke hebben de krachten gebundeld in de uitvoering van acties binnen Plan Samenleven. We ervaren het als een extra troef om wederzijdse kennis en ervaringen met elkaar te kunnen uitwisselen”, zegt schepen Debby Vermeiren.

Droom aan de stroom Gesprekstafels

De campagne beperkt zich niet tot twee video’s. Op 1 oktober starten ook de Droom aan de stroom gesprekstafels. Dat zijn panelgesprekken over vooraf bepaalde thema’s die leven binnen de samenleving. De afgelopen weken stelden zo’n 40 mensen zich kandidaat om een paar keer per jaar hun stem te laten
horen over thema’s die hen nauw aan het hart liggen.

“We willen luisteren naar wat er leeft bij de mensen. Zowel voor Temse als voor Kruibeke is dat belangrijk. De input die we verzamelen tijdens de gesprekstafels nemen we mee bij de opmaak van de nieuwe meerjarenplanning”, aldus Filip Vercauteren.

Een van de deelnemers is Heyam, die actief is als uitzendconsulente. De vrouw ontvluchtte vier jaar geleden de oorlog in Syrië en vestigde zich met haar man en drie kinderen in Temse.

De organisatie en deelnemers aan de Schelde, die alles verbindt. — © pvs


Positief in het leven

“Ik heb veel te danken aan België. We kregen onderdak en de mogelijkheid om ons leven hier op te bouwen. Ik hoop dat mijn verhaal mensen inspireert. Zo doe ik iets terug voor een land dat mij veel heeft gegeven”, vertelt ze.

Uit Kruibeke doet Vienna (34) haar verhaal uit de doeken. Ze was hoogzwanger in coronatijd en verloor plots haar werk en haar relatie liep op de klippen. Ze kroop uit een diep dal en sloeg een andere, spirituele weg in.

“Ik ben spirituele lifecoach geworden. Ik probeer positief in het leven te staan. Hopelijk kan ik met mijn verhaal steun geven aan mensen die in een gelijkaardige situatie zijn beland”, zegt ze. (Bron: HN-Pieter Van Hecke)

De deelnemers met Vienna (links) en Heyam (derde van rechts). 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *