Objectieve Kaaischuimers organiseerden ‘Bierige’ fietstocht richting Baasrode

Op 19 oktober biertasting in de Roxy van brouwerij De Koperen Markies

TEMSE – Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde biervereniging De Objectieve Kaaischuimers een fietstocht voor de leden en sympathisanten. Begin en einde van de tocht lag bij Food & Drinks Kodouz aan de Krijgsbaan.

“Onze Bierige Fietstocht ging dit jaar richting Baasrode”, vertelt voorzitter Soames Maes. “Aan een rustig tempo fietsten we doorheen het Scheldeland. Het was een ideaal moment om opnieuw even bij te praten na een deugddoende vakantieperiode.”

In Baasrode was een bezoek gepland aan aan microbrouwerij Brouwkeet.

In Baasrode bracht men een bezoek aan microbrouwerij de Brouwkeet

Gezellig napraten

“Daar kregen we een korte toelichting over de brouwerij, vergezeld van vier degustaties en een klein hapje”, klinkt het.

“Nadien ging het opnieuw richting Temse via het veerpont van Puurs-Sint-Amands en Weert/Driegoten in Hamme.
Bij Kodouz konden de de deelnemers nadien gezellig napraten en genieten van een lekker avondmaal.”

De Objectieve Kaaischuimers organiseren regelmatig activiteiten om bieren en lokale brouwerijen in de kijker te plaatsen. Naast het bierfestival Temse Velle, elk jaar in juni, dat ondertussen een vaste waarde werd in ‘regionaal brierproefland’ organiseert men regelmatig biertastings.

Biertasting

Zo is er op donderdag 19 oktober een een biertasting van brouwerij De Koperen Markies in de artiestenfoyer van theaterzaal Roxy.

Brouwerij De Koperen Markies is een jong bedrijf dat evenwel kan vertrouwen op de jarenlange passie en brouwkennis van haar brouwers”, stelt de voorzitter. “De brouwerij streeft ernaar om zoveel mogelijk regionale kwaliteitsproducten, zoals Belgische hop, vruchten, bloemen en meer te verwerken.

Vorig jaar won de brouwerij de gouden prijs op het bierfestival Temse – Velle met haar Koperen Markies Rouge 7, Robijnrood, 7°C.

Meer info en tickets voor de biertasting kan via deze link

Vertrek en aankomst van de ‘Bierige‘ fietstocht was bij Food & Drinks Kodouz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *