Veel volk voor Kleineige Feesten en loopwedstrijd Briqville Classic: “De combinatie is een succes”

STEENDORPDe feestelijkheden vonden plaats aan de Roomkouter in Steendorp en er was voor ieder wat wils. Doorlopend waren er infostanden te bezoeken van onder meer Oxfam en Natuurpunt. Voor de muziekliefhebbers waren er optredens van het duo Lejo & Herbert. Aan natuurliefhebbers werd een wandeling naar de kruitkamer van het Fort van Steendorp aangeboden. (lees verder onder de foto)


Sportievelingen namen dan weer in grote getale deel aan de Briqville Classic.

“We hadden 344 inschrijvingen, dat zijn er bijna honderd meer als vorig jaar”, klonk het bij de organisatie. Schepen van Sport Wim Van Rossem (Open VLD) liep zelf niet mee, maar gaf wel bij elke wedstrijd het startschot. “Met deze loopwedstrijd door Steendorp willen we de uitzonderlijke natuurlijke rijkdom van het dorp in kijker zetten”, vertelt hij. “De combinatie van de Briqville Classic en de Kleineige feesten is ook dit jaar weer een succes.”


Er werden verschillende loopwedstrijden aangeboden. De allerkleinsten kwamen om 14 uur aan de start voor de 400 meter en om 14.30 uur startte de 5 kilometer. Schepen Lieve Truyman was een van de 126 deelnemers voor deze laatste. Ze kwam na een half uur bezweet maar voldaan over de eindmeet.

“Ik ben recentelijk terug meer beginnen sporten. Deze wedstrijd was mijn doelstelling. Lopen is voor mij de ultieme ontspanning”, zegt ze.
(Bron: HN/Pieter Van Hecke)

Schepen Lieve Truyman nam deel aan de 5 kilometer. — © pvs
Er kwam heel veel volk afgezakt naar de Roomkouter

Een gedachte over “Veel volk voor Kleineige Feesten en loopwedstrijd Briqville Classic: “De combinatie is een succes””

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *