Tweede opeenvolgende thuiszege voor SV Blauw Wit Temse met achttienkaraatslob van Meul

TEMSE – De manschappen van trainer Mariman blijven de ongeslagen reeks verder zetten. Nummer 41 staat nu al op het palmares van onze jonge club. Net als tegen Hamme-Zogge werd er met 3-2 gewonnen. Dante Meul wees de weg met een lobbal van iets voor de middenlijn over doelman Vijt in doel. Agbo tekende in een boeiende sportieve derby in blessuretijd voor het winnende doelpunt.

Blauw-Wit startte zonder de geschorste Maxim Van Hiel. Daardoor schoof Mathias Vermeire een rij achteruit en kwam Mathias Van Hoyweghen aan de aftrap(goeie wedstrijd trouwens). SVBW werd in de eerste helft grotendeels op de eigen helft gedrukt. Bazel trok meteen in de aanval. Op de vijfde minuut diende thuisdoelman Seghers een schot van Stuer te keren.

Even daarna werd Stuer in het straatje gestuurd door Segers. Robin duwde het gevaar in hoekschop. De derde bezoekende poging was wel raak. Een aanval langs Segers-Mariman wiens voorzet slecht ontzet werd door De Maeyer werd door Stuer in doel geprikt (0-1).

Temse herstelde geleidelijk aan het evenwicht. Op de 19e minuut knalde Verhelst een vrijschop op de paal en de rebound werd door Van Hoyweghen naast gekopt. De gelijkmaker kwam er twee minuten later. Op hoekschop van Schippers zette De Maeyer zijn schoonheidsfoutje van bij de opening recht en werkte centraal voor doel mooi af (1-1).

Het spel ging verder goed op en af. Seghers bokste een poging van Heyrman uit doel. Dante Meul drong daarna de rechthoek binnen maar het schot werd afgeblokt. Jonas Heuvinck probeerde het nadien met een schot uit de tweede lijn maar de poging zoefde naast. In het derde kwartier diende Seghers tweemaal gepast in te grijpen. Eerst op een poging van Madah en nadien ging Robbin goed plat op een lage voorzet van Stuer. Schoten van Meul en bezoeker Larchanché misten voor de rust de goede richting (1-1 ruststand).

Blauw-wit startte furieus na de rust. Er was nog maar net afgetrapt of Arne Verhelst bood net voor de middenlijn de bal aan Dante Meul. Die draaide zich om, zag doelman Vijt ver uit doel staan en maakte met een lobbal over de Bazelse doelman het mooiste doelpunt dat blauw-wit ooit scoorde.

Temse trok het laken verder naar zich toe. Op het uur werd een schot van Arno Weyn gestopt door Vijt die twee minuten later in de goede baan lag op een schot van John Agbo. Halfweg had de ingekomen Demeuricy van Bazel de gelijkmaker aan de voet maar de uitgekomen Seghers keerde de kans met de voeten.

Twintig minuten voor tijd kwam blauw-wit goed weg toen Mariman een voorzet van Madah naast kopte. Het slotkwartier bleef spannend verlopen. Eerst werd een buffelstoot van Demeuricy gekeerd door Seghers. Stuer probeerde het nadien vanop afstand. Seghers zuiverde met de hand de kans en Demeuricy kon de rebound niet prikken.

De ingekomen Diallo Mamoudou(Temse) trok daarna de bal voor doel waar Vijt het gevaar ontregelde voor Agbo. Bazel nette dan toch de verdiende gelijkmaker. Een hoekschop van Stuer die verlengd werd naar de tweede paal en De Bouw duwde de actie binnen (2-2).

In een boeiende slotfase redde Seghers met enige moeite eerst een poging van de ingekomen Nielandt. Bezoeker Verbert kopte een hoekschop van Stuer naast. Het venijn zat echter in de staart. Mathias Van Hoyweghen drong in de 92e minuut de kleine rechthoek binnen en zijn assist werd door Agbo tegen de touwen geknald (3-2).

Agbo bood kort voor tijd Van Hoyweghen ook een kans in de voet maar het schot keilde tegen de paal aan. Zo won blauw-wit met 3-2 tegen een favoriet met eindrondeambities. Met zeven op negen dwingt Temse nu co-leiderschap af.

*De kern : Seghers Robbin, Heuvinck Jonas, Van Hoyweghen Mathias, Meul Dante, Weyn Arno (76’ Vriesacker Jens), De Maeyer Laurens, Schippers Jeroen (52’ Diallo Mamoudou), Vermeire Mathias, Verhelst Arne, Ketels Ruben, Agbo John.

*Niet gespeeld : Luckx Jarne, Vercauteren Lennert.
*Gele kaarten : Weyn, De Maeyer, Ketels.
*Verslag : Benny Farezijn.