Opname opnieuw mogelijk in woonzorgcentrum De Reiger

TEMSE – Eind november verhuizen de eerste bewoners van het oude woonzorgcentrum De Reiger in Temse naar een nieuwbouw. Om de verhuis mogelijk te maken, nam het woonzorgcentrum tijdelijk geen nieuwe bewoners meer op. Door interne verschuivingen kan de welzijnsvereniging toch opnieuw bewoners opnemen in het oude woonzorgcentrum.

In mei 2022 nam de Raad van Bestuur van Welzijnsvereniging Sleutelzorg kennis van de beslissing van Lokaal Bestuur Temse om het aantal woongelegenheden op de campus in Temse aan te passen. Zo worden er in de nieuwbouw van De Reiger slechts 128 nieuwe woongelegenheden gecreëerd en wordt de huidige capaciteit van 154 afgebouwd met 26 woongelegenheden.

Om de verhuis van de eerste bewoners vanuit het oude woonzorgcentrum naar het nieuwe woonzorgcentrum mogelijk te maken, besliste de Raad van Bestuur in april om tijdelijk geen nieuwe bewoners op te nemen in het huidige gebouw.

“Aangezien het aantal bewoners ondertussen verminderde met 20 is het toch nog mogelijk om sneller dan voorzien opnieuw bewoners op te nemen in het huidige woonzorgcentrum”, stelt voorzitter Werner Maerevoet. “Opname voor permanent verblijf is vooral mogelijk in de afdeling voor beschermd wonen.”

De voorziene verhuisdatum naar het nieuwe woonzorgcentrum blijft voorzien voor eind november 2023.

Het is mogelijk om sneller dan voorzien opnieuw bewoners op te nemen in het huidige woonzorgcentrum
(foto:(C) Franky Polfliet)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *