Hennep geoogst op De Zaat om te verwerken tot grondstoffen in de bouw

TEMSE – In kader van World Cleanup Day werd zaterdag de industriële hennep geoogst die onlangs op een perceel aan park Den Esch, op de site De Zaat, gezaaid werd. Het gaat om een initiatief van C-Biotech, een onderdeel van de Cordeel Group uit Temse, dat hiervoor de krachten bundelde met het gemeentebestuur.

“De verduurzaming van de bouwsector én een antwoord helpen bieden op de materialen schaarste die er heerst”, zegt Frederik Verstraete van C-Biotech. “Industriële hennep is vooral gekend als een bron van vezels voor de textielsector maar kan ook als grondstof voor bouwmaterialen dienen.”

“Drie maanden geleden zaaiden we industriële hennep in op dit stukje grond”, stelt Ellen Ongena van het Team Duurzaamheid van het lokaal bestuur. “Ook al waren de weersomstandigheden bar, veel hitte, droogte en is de grond niet zo vruchtbaar. De planten groeiden uit tot drie meter hoog en capteerden in die periode tot 5 keer meer #CO2 dan eenzelfde hoeveelheid bomen.”

“De gemaaide planten worden nu verwerkt tot grondstoffen in de bouw”, klinkt het bij Ongena. “Dit sterk plantje helpt ons om de klimaatdoelstellingen te halen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *