Kinderen krijgen les in verkeersveiligheid: “Openbare weg is beste plek om ervaring op te doen”

TEMSE – In de politiezone Kruibeke-Temse is maandag het project ‘Levend Verkeerspark’ opgestart. “Met deze sensibiliseringsactie voor kinderen willen we de verkeersongevallen in de gemeente terugdringen en de verkeersveiligheid verhogen”, stelt commissaris Katty De Bruyn.

De politiezone probeert met gerichte acties zoals snelheids- en alcoholcontroles en dagelijkse verkeerspatrouilles de verkeersveiligheid te verhogen.

“Naast de repressieve acties zijn er ook sensibiliseringsacties, zoals het levend verkeerspark”, klinkt het bij de commissaris. “Het project is gericht op kinderen van het vierde leerjaar. Zij krijgen op een uitgestippelde route op de openbare weg, onder begeleiding van de politie, uitleg over verkeersborden en gevaarlijke verkeerssituaties. “We zijn van mening dat de openbare weg de beste plek is om ervaring op te doen in het verkeer”, vertelt commissaris De Bruyn.

De fietsen werden ook technisch gecontroleerd

300 leerlingen

Naast het levend parcours is er ook nog een fietsbehendigheidsparcours, een fietscontrole en een verkeersoefening. Daarbovenop krijgen de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens ook de nodige aandacht. “Jaarlijks gebeuren hierdoor nog steeds ongevallen. De politiezone maakt gebruik van een dodehoekzeil dat de ware oppervlakte van de dode hoek aantoont”, zegt de commissaris.

De leerlingen kregen ook info over de ‘dode hoek’ problematiek

Kinderen uit het vierde leerjaar van zes verschillende scholen uit Temse zijn ingeschreven voor het project. “Een 300-tal kinderen worden tussen 22 en 25 mei ondergedompeld in de wereld van verkeersveiligheid”, zegt De Bruyn. “In Kruibeke vindt het project van 5 tot en met 8 juni plaats.”

Meer foto’s, klik hier

Leerlingen van de Hollebeekschool mochten de spits afbijten bij het project

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *