Wijkcomité Stationswijk tevreden met verkeersingrepen om snelheid in de buurt te temperen

TEMSE – Het wijkcomité van de Stationswijk kon eindelijk nog eens een nieuwjaarsreceptie organiseren voor de buurtbewoners, dit in het zaaltje van de plaatselijk wijkschool de Wijsneus.

“Tweemaal per jaar, in de winter en de zomer organiseren wij een activiteit waarop alle wijkbewoners welkom zijn”, aldus mede-organisator Jan De Gendt. “Onze wijk strekt zicht uit van de Eupenlaan, de Parklaan tot de Verzusteringslaan. Ook de bewoners van de nieuwe appartementen uit de Rik De Rycklaan waren, via flyers in de bus, uitgenodigd maar daar was spijtig genoeg niemand van aanwezig.”

“Nog jaren doorgaan”

“Er hebben zich de voorbije jaren heel wat jonge mensen in onze buurt gevestigd”, stelt De Gendt. “Het doet ons plezier dat er daar heel wat van aanwezig waren op onze nieuwjaarsreceptie. De leden van ons organisatiecomité worden ondertussen een dagje ouder. Dus het wordt misschien tijd om enkele jongere bewoners in de organisatie op te nemen zodat onze activiteiten voor de buurt nog jaren kunnen doorgaan.”

Enkele jaren geleden waren er wat problemen op verkeersvlak door chauffeurs die de snelheidsregels in de wijk regelmatig aan hun laars lapten.

“Daar zijn we met ons comité niet echt meer mee bezig”, klinkt het. “De verkeersingrepen die genomen zijn door het gemeentebestuur zoals paaltjes op bepaalde plaatsen, om de snelheid te temperen, doen hun werk en daar zijn we blij mee.”

Meer foto’s, klik hier

Een gedachte over “Wijkcomité Stationswijk tevreden met verkeersingrepen om snelheid in de buurt te temperen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *