Elektrische Donkey-Republic fietsen nu ook te huur in Temse

TEMSE – Vanaf nu kan je ook in Temse de oranje elektrische fietsen van Donkey Republic huren. Lantis, initiatiefnemer van het project en bouwheer van de Oosterweelverbinding, plaatst in totaal 1 650 e-bikes van Donkey Republic in de regio Antwerpen en in het Waasland.

Dat uitgebreide netwerk verbindt de belangrijkste mobiliteitsknooppunten met elkaar, zoals park-and-rides en treinstations. Zo motiveren we zoveel mogelijk mensen om de fiets te nemen en kunnen fietsers zich sneller verplaatsen in de regio. In Temse kan je aan het station al langer gebruik maken van de deelfietsen van Blue-bike. Daar komen nu ook elektrische deelfietsen van Donkey Republic bij.

Gratis testrit

Een Donkey-fiets huren is eenvoudig. Je gaat naar één van de Donkey Hubs, ontgrendelt daar een fiets met de Donkey Republic-app en gaat op weg. Een enkele rit (30 minuten) kost 3 euro. Een maandabonnement (max. 40 verplaatsingen) kost 72 euro (1,80 euro per rit). Een jaarabonnement (maximum 400 ritten) betaal je 600 euro (1,50 euro per rit). Inwoners kunnen eenmalig een gratis rit van 30 minuten boeken via de app met de kortingscode ANTWPNFIETST.

In totaal komen er 24 fietsen in Temse: 12 zijn er al verdeeld over de vier ophaallocaties en in januari-februari komen er per locatie nog 3 bij. Je vindt de Donkey’s op deze locaties:

Hoogkamerstraat (TTS)
Elversele N41 (Duivenhoek)
Station
Velle (kerk)

“We zijn blij om Donkey Republic in onze gemeente te verwelkomen. Met een elektrische fiets geraak je zonder veel moeite en tijdverlies op je werk of andere bestemming. Bovendien is het milieuvriendelijker dan de auto. Na de uren zijn de e-bikes van Donkey ideaal voor een ontspannende fietstocht in de streek” geeft schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) aan.

Hoe werkt een deelfietssysteem?

Een Donkey-fiets huren is eenvoudig. Je gaat naar één van de Donkey Hubs, ontgrendelt daar een fiets met de Donkey Republic-app en gaat op weg. Na de rit laat je je fiets achter op één van de vele hubs die in de app zijn aangegeven. Donkey Republic is een Deens bedrijf, actief in 71 steden. In België circuleren al zo’n 800 fietsen in Gent en Kortrijk.

Vanaf heden kan men ook elektrische Donkey fietsen huren op diverse plaatsen in Temse

Een gedachte over “Elektrische Donkey-Republic fietsen nu ook te huur in Temse”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *