Flitscontroles in zone 30 niet opgeschort

Burgemeester spreekt berichten op sociale media tegen

TEMSE – De voorbije week werd via diverse sociale media kanalen het gerucht verspreid dat de politiezone Kruibeke-Temse gestopt zou zijn met met flitscontroles in de diverse zone 30 in het de centrumgemeente en de deelgemeenten. Burgemeester Hugo Maes spreekt dit tegen als antwoord op een vraag van onze redactie.

“De politie zou zich niet meer opstellen in de zones waar met de gekte van zone 30 en de speedfobie de kans bestond dat je in die zotte zone het geld uit je zakken werd geklopt,” staat te lezen in het bewuste bericht.

“…Gelukkig maar zou ik zeggen: in deze dramatische tijd van toenemende armoede mogen we ons gelukkig prijzen dat de bevolking en weggebruikers niet verder met die gekte gepest worden. Het openbaar gerucht gaat dat met de komst van burgemeester Hugo Maes de logica terug is gekeerd”, besluit de schrijver van het bericht.”

“Ik weet niet waar iedereen zijn waarheid haalt op de sociale media”, regeert Hugo Maes (CD&V). “Ik heb ook geen zin om op alles wat op Facebook gepost wordt te reageren. Als iedereen zich aan de opgelegde snelheden houdt, moet men toch geen boete vrezen.”


Ook in Elversele zal blijvend gecontroleerd worden op de snelheid in het dorpscentrum.
Foto: (C) Fietsersbond Temse

Een gedachte over “Flitscontroles in zone 30 niet opgeschort”

  1. Dat gerucht is niet verspreid!!!!!!! Binnen de gemeente werd die vraag gesteld of dat men met die zottigheid was gestopt. En sommige dachten dat dit door toedoen van burgemeester Hugo Maes was. In dag en weekbladen werd niet meer met fierheid gemeld over de vele scalpels men verzameld had in allerlei flitspartijen die men vroeger wel deed. De mensen zagen ook geen tekens meer aan verkeerspalen hangen die de politie er hing telkens men op jacht ging om 100 of meer automobilisten slachtoffers die met de net had gevangen. Volgens sommigen was er in de zomermaanden nergens de jacht geopend om geld in de gemeentekas te krijgen. Velen weten dat mijn hart zo niet klopt voor het pesten van mensen. Velen weten dat ik uit ervaring spreek en deze pesterijen niks aan de verkeersveiligheid toevoegen, meer integendeel nefast zijn voor de economie, het milieu en de gevolgen van deze dramatische tijd nog verhogen, telkens men iemand vangt of ving die aan de armoede grens leeft. Daarom was ik al blij met dit bericht en ook omdat het voor mij opvallend was, dat die geregelde pesterijen niet meer in de media te zien waren. Aan de reacties die er op de sociale media kwamen is duidelijk dat onze samenleving ook inziet dat het onmogelijk is deze verkeerskemel te volgen. Trouwens het zijn alleen witte merels die zich aan deze verkeerskemel houden. Bovendien is het onmogelijk om deze blunder constant te volgen. En als men niet die verkeersreglementering kan afdwingen, zal dat dode letter blijven. Met andere woorden: Zone 30 zal een stille dood sterven, terwijl honderden mensen onnodig gepest werden; terwijl honderden mensen die het financieel moeilijk hebben, een deel van hun inkomen werd afgenomen. Met de beste wil van de wereld, versta ik niet dat mensen die een samenleving leiden de eenvoudige logica naast zich leggen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *