Mobiel depot ‘Op Wielekes Temse’ bestaat 1 jaar en dat wordt gevierd

TEMSE – Vandaag op 29 september, exact een jaar geleden dus, opende het lokaal bestuur het mobiel depot ‘Op Wielekes’. een uitleendienst voor
fietsen voor kinderen en jongeren van 3 tot 12 jaar. En dat wordt gevierd met cadeaucheques voor een nieuwe fietshelm.

Eén jaar verder en wat loopt het goed bij Op Wielekes Temse. Om dit te vieren, deelt men cadeaucheques uit aan alle nieuwe leden (zolang de voorraad strekt). Bij de lokale fietshandelaar Bikestore kan men deze cheque inruilen voor een fietshelm.

Waarom Op Wielekes ?

“Met deze uitleendienst voor fietsen bereiken we twee doelgroepen”, stelt schepen van Duurzaamheid en Jeugd Tinneke Van Britsom (N-VA)
“De middenklasse die een fiets kan betalen maar niet altijd een nieuwe fiets wil kopen en inwoners die zich geen fiets kunnen veroorloven
Onze uitleendienst werkt en de donaties blijven komen. Kinderen vertrekken altijd met een lach terug naar huis. Onze missie is dus geslaagd.”

Enkele cijfers

“Op Wielekes Temse telt ondertussen 82 leden. We ontvingen het afgelopen jaar meer dan 100 fietsen van de Temsenaars”, klinkt het. “Een 30-tal kinderen en jongeren maakte gebruik van hun Sleutelpas voor gratis lidmaatschap. Ook elke inwoner die een fiets doneerde, kreeg een jaar gratis lidmaatschap.”

Mooie samenwerking

Op Wielekes is een initatief van de Transformisten, het project wordt gecoördineerd en financieel ondersteund door Lokaal Bestuur Temse. De werking gebeurt grotendeels door een enthousiast vrijwilligersteam. Het Fietspunt van Den Azalee helpt om de fietsen na te kijken en kwalitatief in orde te zetten.

Op Wielekes Temse zoekt nog vrijwilligers die willen helpen om twee maal per maand ouders en kinderen te ontvangen.

Op Wielekes is geopend van 15 tot 17 uur, elke tweede en vierde woensdag van de maand. Het mobiel depot staat op de site van Dacca in de Kasteelstraat in Temse, momenteel bereikbaar via de achterzijde van het Daccacomplex.
Meer info: temse@opwielekes.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *