Minder deelnemers voor fietstocht voor de Dag van de Landbouw

TIELRODE/ELVERSELE – Ter gelegenheid van de Dag van de Landbouw organiseerde de Landelijke Gilde Tielrode/Elversele een fietstocht met vertrek en aankomst op het landbouwbedrijf van André en Rita Hofman-D’Hollander in de Moortelstraat.

“De gezinsfietstocht was zowat 25 kilometer lang en ging over landelijke wegen vanuit Tielrode richting Hamme-Zogge om via enkele lussen terug te keren naar de startplaats”, vertelt ondervoorzitter Frans De Laet. “Onderweg was er ook een bedrijfsbezoek. Door het voorspelde regenweer waren er maar 100 deelnemers voor de fietstocht. Terwijl we drie jaar geleden, de laatste tocht voor het uitbreken van de coronapandemie, met meer dan 300 waren.”

Na de fietstocht was er gezellig samenzijn in een loods van het landbouwbedrijf met Belgische gerechten, desserts en dranken. Er was ook nog animatie van harmonie St-Cecilia Tielrode. Kinderen konden zich uitleven op een springkasteel.

“Spijtig genoeg konden we dat niet in openlucht organiseren maar we waren toch nog met bijna 400 deelnemers”, glundert De Laet. “Daarbij heel wat uit Tielrode en Elversele maar ook uit Sint-Niklaas, Stekene en St-Gillis-Waas.”

Meer foto’s klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *