Grote strip-signeerdag van Culturele vereniging Spirit lokt heel wat bezoekers

TEMSE – Heel wat belangstelling voor de Grote Signeerdag van culturele vereniging Spirit zaterdag 17 september. Meer dan 20 stripmakers kwamen hun albums signeren tijdens het stripfestival in de feestzaal van het gemeentehuis.

Naar aanleiding van het event waren er ook enkele collectors items te vinden. Zo maakte striptenaar D’Auwe een prent van Ridder Dolf met het standbeeld van Jommeke en het oud gemeentehuis van Temse. De geplande openlucht stripbeurs moest door het kletsnatte weer wel naar binnen verhuizen.

Naar aanleiding van het evenement is ook een nooit eerder gepubliceerd verhaal van Brian Howell van striptekenaar Sylvain Polfliet verschenen.

“En daar heeft men 34 jaar op moeten wachten”, aldus Sascha Van Laeken. “In 1988 verscheen bij Uitgeverij Loempia ‘Dossier Pegasus’, een Brian Howell-verhaal van Sylvain Polfliet. Op de achterkant werd het volgende verhaal al aangekondigd: ‘Het Ozonsyndroom’. Het binnenwerk werd wel gedrukt maar verscheen nooit in album. Waarschijnlijk werd de gehele oplage vernietigd. Nu is dus, na 34 jaar wachten, een luxe-versie verschenen van deze strip.”

Meer foto(s, klik hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *