Kinderen amuseren zich tijdens dikke bandenkoers

Ook loopfietsjesrace voor de allerkleinsten

TEMSE – Tientallen kinderen namen zondag deel aan de dikke bandenkoers in Temse. Voor de allerkleinsten stond er ook een koers met loopfietsjes op het programma.

Voor de gelegenheid waren door Wielerbelangen Temse ook enkele wielercoryfeeën – gewezen beroepsrenners – van weleer uitgenodigd: Johan Museeuw, Adri Van der Poel, Marc Dierckx en Roger Rosiers.

Naargelang de leeftijd moesten de kids twee of meedere rondjes rijden langs de Markt, Wilfordkaai, Kasteelstraat en Kamiel Wautersstraat, die voor de gelegenheid volledig verkeersvrij waren. Daarbij werden ze begeleid door sportievelingen van de Vlaamse Wielerschool.

Voor de allerkleinsten was er een koers met loopfietsjes. Zij startten op de promenade, aan het voormalige café Rita, om via de Kamiel Wautersstraat de aankomst aan de Gulden Cop te bereiken.

Heel wat kinderen streden en koersten op leven en dood. Na elke wedstrijd kregen de eerste drie in de uitslag en medaille op het podium uitgereikt door schepenen, leden van de sportdienst, ereburgemeester Luc De Ryck en de bekende genodigden. Alle kinderen kregen ook een zakje met fruit geschonken door de hoofdsponsor.

Na de dikkebandenkoers was er ook nog koers voor miniemen, dit voor renners van de U9 tot en met U12.
De uitslag van die wedstrijden leest u via deze link

De wielerhoogdag was meteen het laatste wapenfeit van Wielerbelangen Temse. Zij gooien de handdoek in de ring en stoppen ermee. Maar er was ook goed nieuws. Een nieuw team zou vanaf volgend jaar de Sinksenkoers organiseren in Temse centrum, waarschijnlijk een wedstrijd voor beloften, gecombineerd met de dikke bandenkoers. De gesprekken met de gemeente hiervoor gaan binnenkort van start.

Meer foto’s, klik hier

Er was ook een loopfietsjesrace voor de allerkleinsten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *