BREAKING – Muziekevenement ‘Temse tussen de Torens’ wil Temsenaars verbinden

Alternatief voor Temse in de Wolken vindt plaats op de Markt

TEMSE – Het laatste weekend van augustus zal in Temse dan toch niet onopgemerkt voorbij gaan. Op initiatief van de fonkelnieuwe schepen van Evenementen Debby Vermeiren (CD&V) en programmator van Temse in de Wolken, Bert Rooman, wordt tijdens het weekend van 27/28 augustus een muziekfeest op poten gezet op de Markt.

Zowat een maand geleden werd bekend dat ook dit jaar Temse in de Wolken niet zou doorgaan. Dit werd door heel wat inwoners, vooral via de sociale media, negatief onthaald.

Zomervakantie afsluiten

Als muzieksamensteller van Temse in de Wolken had Bert Rooman in 2019 al engagementen aangegaan met artiesten. Uit loyaliteit naar hen, ze hadden ondertussen al andere events afgewezen, en de inwoners van Temse vond hij dat er toch iets moest plaatsvinden eind augustus.

“Met het nieuwe evenement ‘Temse tussen de Torens’ willen we daarom samen met de Temsenaren, de zomervakantie op een muzikale manier afsluiten’, vertelt Debby Vermeiren.

“Er dienden zich spontaan twee nieuwe krachten aan met ervaring op het vlak van het organiseren van events, met name Tommy Van San, van de Winterhappening, en Danny Felix, de man achter BLG Events, om mee de kar te trekken”, stelt Debby. “

Ook Carine Smet van de Cultuurdienst, voorheen één van de drijvende krachten van Temse in de Wolken zal zich ook nu weer volledig geven.”

Er werd samengezeten met de schepen en in samenwerking met het lokaal bestuur werd beslist om door te zetten en toch iets op poten te zetten.

“Logistiek blijkt het enkel haalbaar om als locatie voor de Markt te gaan”, klinkt het bij Bert Rooman. “Vandaar ook de naamkeuze. De focus van beleving zal enkel op muziek liggen. De uitbating van de eet -en drankstand wordt in eigen beheer gedaan in samenwerking met
plaatselijke verenigingen die op die manier ook een graantje kunnen meepikken.”

Temsenaars verbinden

De Facebookpagina van Temse in de Wolken is ondertussen aangepast naar het nieuwe evenement.

“in september zullen we het evenement evalueren en bekijken wat we volgend jaar gaan doen”, stelt Debby. “Opnieuw Temse in de Wolken of toch een volledig nieuw concept. Met Temse tussen de Torens willen we Temsenaars vooral verbinden, daarom ook het verbindingslogo op de affiche van het evenement.”

Net zoals Temse in de Wolken zal het muziekfeest op de Markt volledig gratis zijn.

Zaterdag en zondag is er een dansoptreden van Upstream Crew.

Nadien komen nog vier live bands langs, goed voor meer dan zes uur aan gevarieerde muziek.

“Ik kijk zeker uit naar ‘The Juliets ‘die onlangs nog Paleis 12 van de Heizelpaleizen in Brussel op hun hand kregen”, aldus Rooman. “The Juliets zijn een partyband die bekend staat als een onuitputbare explosie. Zo krijgen we letterlijk en figuurlijk toch nog vuurwerk te zien.”

Zondag zal de namiddag ingevuld worden met Vlaamse ‘live-on-tape’ artiesten met als kers op de taart om 21 uur De Romeo’s.”

Ergens daar tussenin zal het eerste elftal van SV Blauw-Wit Temse ook voorgesteld worden.

“Ondanks het traditionele drukke laatste weekend van augustus en overbevraging van de artiesten mogen we trots zijn dat we op korte tijd
zo’n sterk programma hebben samengekregen en dit gratis kunnen aanbieden voor de bezoekers”, oppert Bert Rooman.

‘Temse Tussen de Torens’ 27/28 augustus Markt Temse.

Het organisatiecomité van Temse tussen de Toren: vlnr.: Carine Smet, schepen Debby Vermeiren, Danny Felix, Tommy Van San en Bert Rooman

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *