Concert koor Scala in de Heilig Hartkerk een schot in de roos

Het concert van koor Scala en de Kolacny Brothers in de Heilig Hartkerk was een schot in de roos. zowat 450 aanwezigen, het concert was al lange tijd uitverkocht, genoten van het muzikale spektakel van het Aarschotse vrouwenkoor.

Scala is een indie-rockkoor met de Kolacny-broers Steven en Stijn enerzijds, en Scala, hun vrouwenkoor anderzijds. Steven begeleidt ze aan de piano, Stijn dirigeert. De broers treden gewoonlijk op met 20 à 30 zangeressen tussen 16 en 26 jaar, en tegenwoordig telt het koor meer dan 200 leden waardoor aan de steeds groeiende vraag kan worden voldaan.

Scala & Kolacny Brothers selecteert indierockklassiekers en indiesongs en herwerkt ze tot elegische hymnes met adembenemende effecten. De piano als enige begeleiding van de stemmen. Af en toe treden ze op met begeleiding van drum, soundscapes en synthesizers, of zelfs met hun eigen Scala rockband.

In Temse bestond het koor uit 16 leden die zich voor enkele nummers ook tussen het publiek begaven.

Alle aanwezigen waren laaiend enthousiast over het concert, wat burgemeester Luc De Ryck in het nawoord verleidde tot de uitspraak: “Scala en Kolacny Brothers, Temse houdt van u “!

meer foto’s, klik hier

DSC_1048

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *