Prins Lili I en gevolg verbroederen met prins Leo & prinses Maria

Met bezoek van prins Lili I  aan De Reiger is aftelling naar Temse carnaval echt begonnen

TEMSE – Traditioneel twee weken voor Temse carnaval bracht de prins met zijn gevolg samen met een delegatie van het carnavalscomité een bezoek aan Woonzorgcentrum De Reiger.

“Het is al een traditie sinds de beginperiode van Temse carnaval in 1978 dat we op bezoek komen in het rustoord”, vertelt Alajos Van Peteghem, oud-prins carnaval en ancien bij het comité. “Net zoals de carnavalscomités in Steendorp en Tielrode de bewoners van WZC ’t Blauwhof en Huize Vincent tijdens hun carnavalsperiode wat gaan entertainen ”

Er werd gedanst en gezongen en er was ook een optreden van lokaal talent Diego De Groep. De presentator van dienst Kim Raeymaekers zorgde er ook voor dat men dankzij Streetband De Strooien Hoedjes veelvuldig de polonaise kon dansen.
Prins Lili I kon met haar gevolg ook verbroederen met de prins en prinses carnaval van het rustoord. Dit jaar mocht een echtpaar het carnaval in De Reiger regeren. Maria Peersman (85) en Leo Meersman (92). Zij amuseerden zich samen met de andere bewoners.

“Voor onze bewoners betekend het heel veel dat ze dankzij dit bezoek ook wat carnaval kunnen vieren. Dat brengt hier in ons woonzorgcentrum wat leven in de brouwerij”, klonk het bij animatrice in de Reiger Linda Thierens. “Prins Leo en Prinses Maria hebben dat super gedaan.”

Prinses Maria had trouwens nog een verrassing in petto voor de aanwezigen.
“We zijn een koppel maar zijn niet getrouwd. Maar als De Reiger de feest betaald willen we dat wel doen”, grapte ze tegen presentator Kim Raeymaekers. “Waarop animatrice Linda Thierens repliceerde: “Dat komt in orde, als ik meter mag zijn als er nog iets van komt “.

Ondertussen zijn de voorbereidingen voor Temse carnaval het weekend van 15 maart in volle gang.

“Voor de stoet zijn er trouwens een aantal wijzigingen”, aldus Dirk Mettepenningen, voorzitter van het carnavalscomité. “Zo zal de opstelling van de stoet, als de politie akkoord gaat, niet meer op de Wilfordkaai zijn”.

Meer foto’s, klik hier

Prins Lili I verbroederde samen met haar gevolg, met Prins Leo en Prinses Maria van De Reiger

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *