Stripatelier in Academie Temse: een zeldzaamheid

TEMSE – Stripateliers in kunstacademies in Vlaanderen: er zijn er slechts acht. Temse is er één van. De gemeente doet daarmee haar reputatie van stripgemeente alle eer aan.

Het stripatelier – officiële naam: beeldverhaalatelier – richt zich hoofdzakelijk tot jongeren en wordt geleid door graficus-illustrator-(strip)tekenaar Anton Van Steelandt. Net als in het beginjaar 2018-2019 volgen ook nu 8 cursisten de lessen. Naast jongeren kunnen ook volwassenen zich inschrijven. Zij krijgen een opleiding op maat.

Onlangs kregen de cursisten van het stripatelier bezoek van burgemeester Luc De Ryck en Onderwijsschepen Tineke Van Britsom. Zij onderhielden zich met de leraar én de leerlingen, en stelden met trots en genoegen vast dat de cursus een belangrijke meerwaarde vormt voor de Academie.

De lessen vinden elke dinsdag- en donderdagavond plaats van 18 tot 19.40 u. in het zolderatelier van de Academie. Inschrijven voor volgend schooljaar is mogelijk van 1 juni t/m 30 september 2020. Intussen is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de lesuren en kennis te maken met de sfeer en de dynamiek van de afdeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *