Brute pech: dan toch geen gratis soep voor leerlingen na brand bij leverancier

TEMSE – De gratis soepbedeling die in de wintermaanden van start zou gaan in alle scholen van Temse, kan niet doorgaan. Oorzaak is een brand bij leverancier N.O.O.S.

De brand dateert intussen al van enkele weken geleden, maar er is nog steeds te veel schade om de soepbedeling nog te organiseren. De leerlingen van de scholen in Temse zullen het ondertussen nog even zonder soep tijdens de middagpauze moeten stellen. “Heel jammer”, vindt schepen van Onderwijs Tineke Van Britsom (N-VA) die het project vorige maand lanceerde.

Geen lege brooddozen

De soepbedeling moest ervoor zorgen dat alle kinderen ’s middags iets te eten hebben, en is een initiatief in de strijd tegen lege brooddozen. De gemeente had er 25.000 euro voor vrijgemaakt.

“Dat geld nemen we opnieuw op in onze meerjarenplanning. Volgend jaar willen we het project opnieuw lanceren. Het is nu te laat om opnieuw een procedure te starten om de gunning voor een nieuwe leverancier rond te krijgen. Tegen dat die toewijzing in orde is, is de winter voorbij. We willen niks overhaast doen. We gaan de opmerkingen van de scholen meenemen en zorgen dat er volgend jaar wel een soepbedeling kan plaatsvinden.” (Bron: HN-Mathias Goossens)

Schepen Tinneke Van Britsom (links) bij de voorstelling van het project

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *