Jommeke (65 jaar jong), Gemeentebestuur en Toerisme Temse lanceren eigen warmeluchtballon

Temse vanaf volgend voorjaar echt in de wolken
TEMSE – In het voorjaar van 2020 krijgt Temse een eigen luchtballon. Het gemeentebestuur werkt hiervoor samen met ballonteam Flying Comics vzw.
Initiatiefnemer van het project Koen De Jonghe van ballonteam Flying Comics

De strip is een bijzonder populair medium: het bereikt iederéén, ongeacht leeftijd, status of functie. Sinds Temse in 1987 de keuze heeft gemaakt om zich te profileren als stripgemeente, kan het bogen op een uniek palmares dankzij de intense samenwerking tussen het Gemeentebestuur en de Culturele Vereniging Spirit.

In de rand van de initiatieven van Spirit en het Gemeentebestuur heeft Temse het geluk ook over extra elementen te beschikken. Het sterkste initiatief dat momenteel in uitvoering is, betreft de realisatie van een warmeluchtballon met de illustraties van Jommeke (die dit jaar zijn 65ste verjaardag viert), Flip en Filiberke + de logo’s van het Gemeentebestuur en Toerisme Temse.

Maar Temse is meer dan alleen een stripgemeente. Temse en zijn deelgemeenten kennen een bijzonder rijke geschiedenis. De hedendaagse bloei is dan ook het verlengstuk van een boeiend verleden. Met deze ballon willen de initiatiefnemers Temse promoten als toeristische parel aan de Schelde, een plek waar men lekker kan eten, fietsen, wandelen of een bezoek brengen aan het rijke erfgoed en tal van bezienswaardigheden.

“Het initiatief van dit project ging uit van het echtpaar Koen De Jonghe & Ria Matthys van Flying Comics vzw, een ervaren ballonteam uit Temse, dat zijn sporen al rijkelijk heeft verdiend in de sector”, aldus burgemeester Luc De Ryck.

Koen De Jonghe kreeg de microbe van het ballonvaren eind jaren ‘80 te pakken. Na de theoretische en praktische opleiding, die hij aanvatte in 1989, behaalde hij in 1994 zijn commerciële vergunning. Die liet hem toe te varen met reclame en passagiers. Al van bij de start speelden stripfiguren een belangrijke rol. De eerste jaren verzorgde Koen de vaarten in België met de Nederlandse Suske en Wiske-ballon.

In januari 1997 verwierf hij zijn allereerste eigen ballon – en niet zo maar één: het was de special shape met het hoofd van Kiekeboe. Die ballon werd gelanceerd tijdens de prestigieuze meeting in het Zwitserse Château-d’Oex. Tussen 1999 en 2012 kwamen er diverse ballonnen bij, steeds met de afbeelding van populaire stripfiguren.

Vanaf het voorjaar van 2020 varen zij exclusief met de ballon van Temse, een samenwerking van Flying Comics vzw, het Gemeentebestuur en Toerisme Temse i.s.m. Ballon Media, de uitgever van de populaire stripreeks Jommeke.

Stripheld Jommeke wordt dit jaar 65 en daaromtrent zijn meerdere initiatieven in voorbereiding, ook in Temse.

Temse krijgt een eigen luchtballon

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *