REDACTIONEEL: Horeca Wilfordkaai leeft !!!

Betaalparking goed gevuld, ook buiten ‘het seizoen’
TEMSE – De horecazaken op de Wilfordkaai krijgen, ook al is “het seizoen” voorbij, tijdens de weekends heel wat klanten over de vloer. Dat bleek zaterdagavond nog toen onze redactie opmerkte dat de betaalparking, zowel langs de zijde van de ‘Bloemmolens’ als de kant van de de Scheldebrug goed gevuld stond. En ook de gratis parking op de Markt gebruikt wordt door klanten van de diverse etablisementen.
Restaurant Palingshuis werd winnaar van de wedstrijd van Gazet Van Antwerpen in de regio Mechelen/Waasland voor het restaurant met de beste mosselen/friet (foto: Joris Herregods)

Enkele jaren geleden nog, na de renovatie van de Wilfordkaai en de opening van de betaalparking, was er heel wat kritiek van Temsenaars die de horeca op de kaai een snelle dood zagen sterven door de invoering van het betalend parkeren. Niks is minder waar, zo blijkt nu. Zaterdagavond 12 oktober kregen de diverse horecazaken langsheen de Schelde heel wat klanten uit Temse en de ruime regio over de vloer. Zowel in taverne-restaurant Kaai 22, restaurant Palingshuis, brasserie De Steiger, restaurant Wilford T, Italiaans restaurant Eatalia en pop-up-restaurant Bar Coupé (Temsica) was het op de koppen lopen.

Elke horecazaak heeft zijn eigen publiek en legt de klanten in de watten op zijn eigen manier.

Deze week nog won Coert Van Grasdorff en zijn team van ’t Palingshuis een wedstrijd georganiseerd door Gazet Van Antwerpen voor het restaurant met de beste Mosselen/friet. Ze wonnen in de regio Mechelen/Waasland voor restaurants uit Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver.

Ook de andere horecazaken op de Wilfordkaai zetten steeds hun beste beentje voor.

Bij Kaai 22 kan men nu al reserveren voor de viering van oudjaar. Een lekker menu met achteraf leuke muziek om 2020 goed in te zetten.

Ook in het voormalige ‘Bistro’, omgevormd tot brasserie De Steiger, waait sinds  de opening vorig jaar een nieuwe wind. Bij Eatalia krijgt men dan weer heel wat klanten met kinderen over de vloer dankzij de speelruimte op de zolderverdieping.

Bij Bar Coupé, het voormalige Temsica, kan men niet enkel heel lekker eten, men organiseert er ook workshops
De horeca op de Wilfordkaai kreeg duidelijk een nieuwe boost !!!

De betaalparking op de Wilfordkaai was zaterdagavond goed gevuld
Bij Kaai 22 kan men reserveren voor de viering van oudjaar.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *