De brug is (dit jaar :-)) van Bornem…

Temse verzameld bijna 10 000 kg. klein elektro, Bornem nog iets meer.
TEMSE – Temse en Bornem stonden de voorbije dagen stevig op hun kop door de Grote Klein Elektro Strijd, de inzamelactie van Make Belgium Great Again. Koen Wauters en Jonas Van Geel riepen vorige week de inwoners van Bornem en Temse op om hun oud en/of kapot klein elektro in te zamelen ten voordele van Rode Neuzen Dag.

De container die voorzien was in elke gemeente was na een paar dagen al vol en meerdere extra containers moesten worden aangevoerd zowel in Temse als in Bornem. De strijd is nu gestreden.

Heel wat Temsenaars waren woensdagnamiddag naar de markt afgezakt om de finale van de Grote Klein Elektrostrijd mee te maken. Koen Wauters presenteerde het geheel in de vorm van een veiling.

In ruil voor klein elektro kregen bewoners prijzen van lokale handelaars.
Zo schonk Jean-Pierre Smet van slagerij Ardenia, bons voor diverse vleeswaren zoals kippen, hamburgers, en eigen bereide droge worsten.

Bakkerij Wauters had een taart gebakken die in stukken uitgedeeld werd, uiteraard in ruil voor klein elektro.

Biervereniging De Objectieve Kaaischuimers schonk enkele bierpakketten en de Temsese ballonvaarder Koen De Jonghe van Flying Comics gaf zelfs een ballonvaart voor twee personen weg.
“Dit met de nieuwe gemeentelijke luchtballon die volgend jaar aan het grote publiek zal voorgesteld worden”, klonk het verrassend.

De sfeer zat er goed in, mede dankzij Streetband de Strooien Hoedjes, in de overtuiging dat Temse de buit zou binnen halen.

“In het containerpark van Temse werd nadien de buit van beide gemeenten gewikt en gewogen. Het resultaat was duidelijk. Jonas Van Geel leidde Bornem met verve naar de overwinning. In Bornem werd exact 12.215 kg opgehaald”, aldus Veerle Van Mielo, persverantwoordelijke van VTM.

“Temse bleef, ondanks de actieve ondersteuning van kapitein Koen Wauters, hangen op een schitterende 9.817,5 kg. Deze totaalopbrengst van 22.032,5 kg overtreft absoluut de verwachtingen”, klinkt het.

Dit klein elektro wordt nu gesorteerd door Recupel om alle kostbare grondstoffen te recupereren. In de eerste aflevering van Make Belgium Great Again (VTM) op zondag 13 oktober om 19.55 uur zal een reportage te zien zijn van de Grote Klein Elektro Strijd.

Meer foto’s, klik hier

Een gedachte over “De brug is (dit jaar :-)) van Bornem…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *