Opbrengst van goede-doel-evenement ‘Samen op Weg voor een Wens’ gigantisch succes

Ook ontbonden carnavalscomité Elversele schenkt duizenden euro’s voor goede doel
ELVERSELE -In de Emiel Naudtszaal organiseerde Hilde Oelbrandt het goede-doel-evenement ‘Samen op Weg voor een Wens’. Dit met een liedjesavond met Lisa Del Bo. De opbrengst kwam ten goede aan vzw Ambulance Wens België. Zij laten wensen van palliatieve personen waarheid worden.

“Ambulance Wens België vervult gratis laatste wensen van Niet Mobiele mensen die lijden aan een ongeneeslijke ziekte en niet lang meer te leven hebben”, aldus Jan Schraepen. “Bij de wensen van Ambulance Wens België wordt vervoer verzorgd met speciaal voor dit doel ontworpen ambulances en een extra comfortabele brancard. Het gaat dus over niet mobiele palliatieve mensen. Ook gaat bij elke wens kundig medisch geschoold personeel mee.

“Naast onze ambulance voor volwassenen hebben we sinds eind 2018 ook een kinderambulance. Een aangepast voertuig met alle medische toeters en bellen, dat er tegelijk heel tof en kindvriendelijk uitziet aan de buitenkant.”

Op het einde van de avond werd een symbolische cheque met de voorlopige opbrengst van 8000 euro overhandigd aan de voorzitter van de vzw. Voor Hilde, de voorzitter van de vzw, en de vele vrijwilligers een onverhoopt succes.

Daarnaast had Albert D’Haen, de afscheidnemende voorzitter van het onlangs ontbonden carnavalscomité Jawohl van Elversele nog een verrassing.

“Omdat voor het tweede opeenvolgende jaar de carnavalstoet in Elversele niet kan doorgaan kondigde ik vorige week mijn afscheid aan als voorzitter en met mij het ganse comité”, klonk het bij Albert D’Haen. “Omdat we in de loop der jaren een mooi spaarpotje verzameld hebben met ons comité willen dat schenken aan enkele goede doelen. Waaronder uiteraard ook aan Ambulance Wens België waarvoor we 4000 euro uittrekken.”

Daarmee komt de voorlopige opbrengst van het evenement op 12 0000 euro.

“Als de volledige opbrengst bekend is, ondermeer van de drankverkoop deze avond, zullen we dat zeker bekend maken via de sociale media”, aldus initiatiefneemster Hilde Oelbrandt.

Meer foto’s, klik hier

De voorlopige opbrengst van het evenement, dankzij extra steun van het carnavalscomité Elversele, bedraagt maar liefst 12 000 euro

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *