Anna Vermeulen, Temses oudste inwoner, vierde 104de verjaardag

TEMSE – Geboren op 8 september 1915, vierde Temses oudste inwoner Anna Vermeulen onlangs haar 104de verjaardag. Daarmee is ze de vijfde oudste in de geschiedenis van Temse.

Mede dankzij de goede zorgen van haar dochter woont Anna nog steeds in haar woning op de Velle.

Drie eeuwenlingen die haar voorafgingen, overleden kort na hun 104de verjaardag. Als alles naar wens gaat, wordt Anna op 18 oktober de tweede oudste ooit in Temse. Met 106 jaar is Florke Bogaerts (1909-2015) ‘recordhouder’.

Anna Vermeulen groeide op als derde van 4 kinderen (2 jongens, 2 meisjes) in een landbouwersgezin. Ze trouwde in 1938 met haarkapper Hubert Van Hoye (Velle). Zij vestigden zich op de Haasdonksesteenweg en startten er het eerste kapsalon op de Velle. Anna had daartoe een kappersopleiding gevolgd in Antwerpen. Het echtpaar, dat zowel mannen als vrouwen knipte, kreeg drie kinderen. Dochter Rita volgde haar ouders in het spoor en werd kapster. Ingevolge gezondheidsproblemen van haar echtgenoot (1904-2004) werd de zaak in toenemende mate vooral door Anna gedragen. Zestig jaar oud (1975), zette zij een punt achter haar salon.

Doorheen de jaren was Anna’s favoriete vrijetijdsbesteding breien (truien, sjaals…) en kruiswoordraadsels oplossen. Nu volgt ze op TV nog quizzen (o.a. Blokken), series en het nieuws. Haar gezondheid is nog altijd goed, inclusief haar geheugen.

De 104-jarige Anna Vermeulen met haar gezin en burgemeester Luc De Ryck, die de attenties van het Koninklijk Paleis en het Lokaal Bestuur uitreikte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *