De Schuttershofwijk vierde feest

ELVERSELE – De bewoners van de Schuttershofwijk in Elversele vierden feest in de Emiel Naudtszaal. Vijftig jaar geleden werden de eerste huizen in de sociale woonwijk ingehuldigd. De woningen werden gerealiseerd door Bouwmaatschappij de Zonnige Woonst uit Hamme.

De achtkoppige organisatie zorgde voor een gezellig samenzijn met discobar, harmonie Sint-Cecilia Elversele en een barbecue met maar liefst 165 inschrijvingen.

In 1969 werden de eerste twintig woningen van de wijk ingehuldigd. De eerste bewoners waren vooral inwijkelingen uit buurgemeente Waasmunster.

Een frappant detail: De eerste bewoners betrokken hun woning zonder electriciteit en waterleiding. Ook de wegen waren nog niet geasfalteerd. Vijf jaar later was het Schuttershof afgewerkt tot de huidige 53 woningen.

Wij gingen langs tijdens het officiële gedeelte waarbij Kurt De Keyzer de aanwezigen welkom heette namens het organisatiecomité en Hilde Van de Voorde (CD&V) het woord nam in naam van de Zonnige Woonst.
“In 1969 was Norbert De Pillecyn directeur van de Zonnige Woonst en hij zag dat er nood was aan een betaalbare wijk in Elversele”, aldus Hilde Van de Voorde. “En zie wat er van geworden is, een mooie wijk die leeft.”
Schepen Hugo Maes (CD&V) vertegenwoordigde het gemeentebestuur.
Normaal gezien was het de bedoeling om jullie te ontvangen in het oud gemeentehuis”, klonk het. “Maar omdat er al een aantal bewoners een gezegende leeftijd hebben beslisten we in samenspraak met het organisatiecomité om ook het officiële gedeelte hier in de Emiel Naudtszaal te organiseren.”

Meer foto’s, klik hier

Het Schuttershofcomité met Norbert De Pillecyn, de directeur van De Zonnige Woonst ten tijde van de opbouw van deze wijk, en vertegenwoordigster van Bouwmaatschappij De Zonnige Woonst Hilde Van de Voorde. vlnr.: Ivan De Wachter,Mireille Simon, Rosine De Wolf, Kurt De Keyzer, Werner Wauters, Norbert De Pillecyn, Joseph Caljon, Nicole Gorrebeeck, Hilde Van de Voorde, Cecile De Cock.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *