Fietsersbond wil opknapbeurt fietspaden

Gemeentebestuur hoopt tegen oktober consensus te bereiken over concrete aanpak
TEMSE – Als maandelijkse actie fietste de Fietsersbond zaterdagvoormiddag langs het fietspad van de Cauwerburg richting Tielrode. Volgens de bond is het fietspad dringend aan een opknapbeurt toe, net als de andere fietspaden in de gemeente.

Hoogteverschillen, verzakkingen of loszittende tegels maken van het fietspad aan de Cauwerburg volgens de Fietsersbond een letterlijk pijnpunt van de fietsinfrastructuur in de gemeente.

“Een paar jaar geleden werd het wegdek aangepakt, maar het fietspad bleef onaangeroerd. Er werden hoge boordstenen aangelegd die het op verschillende plaatsen moeilijk maken voor fietsers om op en van het fietspad te rijden wanneer ze willen afslaan naar zijstraten. De boordstenen zijn op bepaalde plaatsen wel schuin afgeslepen, maar blijven erg steil”, aldus voorzitter André Verheyen en secretaris Jozef Van Breuseghem. “Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in voetpaden, maar de fietspaden bleven grotendeels onaangeroerd. Een opknapbeurt van de belangrijkste fietspaden in de Cauwerburg, Hoogkamerstraat, Doornstraat en Eigenlo zou fietsen er veel aangenamer maken.”

Mobiliteitsplan

Volgens schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA) is het conform maken van de fietsroutes volgens het fietsvademecum een streefdoel van het mobiliteitsplan in opmaak.

“We hopen in oktober een consensus te bereiken over wat we de komende jaren concreet gaan aanpakken. Voor de fietspaden aan Eigenlo en de Doornstraat zijn de dossiers onlangs opgestart, maar het kan nog lang duren eer die effectief heraangelegd worden. Voor het fietspad aan de Cauwerburg zijn er nog geen plannen. We zullen moeten bekijken of er budgetten voorhanden zijn en of we het hele traject gefaseerd kunnen uitvoeren. We kennen de bezorgdheden, maar kunnen niet alles in één legislatuur verwezenlijken. Dit soort projecten kost al snel honderdduizenden euro’s.” (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

De steile boordstenen maken het voor fietsers moeilijk om af te slaan naar de zijstraten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *