Linksafbewegingen conflictvrij op N16 kruispunt Doornstraat/Gasthuisstraat

Toch gaan met de huidige lichtregeling fietsers soms in de fout
TEMSE – Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft aanpassingen uitgevoerd aan de verkeerslichtenregeling op het kruispunt van de Gasthuisstraat/Doornstraat met de Gewestweg (N16) in Temse. Op die manier zorgt AWV voor veiliger en vlotter verkeer op het kruispunt. De nieuwe regeling zou volledig klaar moeten tegen midden september.

“Via de nieuwe lichtenregeling worden gevaarlijke situaties vermeden”
Lieve Truyman, Schepen van Mobiliteit (N-VA)

Het doel van deze werken is om het kruispunt verkeersveiliger te maken voor alle weggebruikers. Het oversteken van de drukke N16 wordt veiliger gemaakt voor fietsers en voetgangers. Door het invoeren van een aparte groenfase worden alle linksaf-bewegingen nu conflictvrij.

De werken zouden tegen midden september volledig klaar moeten zijn.

“Volgens onze metingen vonden sinds 2011 achttien ongevallen plaats aan het kruispunt, waaronder enkele zware aanrijdingen”, weet schepen van Mobiliteit Lieve Truyman (N-VA). “In een verder verleden vielen er ook al dodelijke slachtoffers op het kruispunt. De meeste ongevallen gebeuren wanneer verkeer uit de Gasthuisstraat links afslaat op de N16 richting Sint-Niklaas zonder rekening te houden met overstekende zwakke weggebruikers. Die gevaarlijke situaties worden via de nieuwe lichtenregeling vermeden.”

Kruispunt vlotter en veiliger

Deze aanpassingen zijn een eerste stap. Intussen onderzoekt de gemeente Temse samen met AWV om de voorsorteerstroken in de Doornstraat en de Gasthuisstraat te verlengen om zo het verkeer nog vlotter te kunnen laten verlopen.

Volgens de schepen blijven de wachttijden voor verkeer op de N16 hetzelfde bij rood licht.

“Verkeer in de Doornstraat en Gasthuisstraat zal wel langer moeten wachten. Om dat te compenseren, willen we op korte termijn de voorsorteerstroken verlengen. Dat is zeker nodig in de Doornstraat. Daar zijn nog enkele restgronden die we in de nabije toekomst kunnen innemen. Maar het AWV wilde de lichtenregeling nu al aanpassen, omdat het nieuwe schooljaar gestart is.”

Dat met de huidige lichtenregeling ook fietsers soms in de fout gaan kan u bekijken in een filmpje op onze Facebookpagina’s Editietemse.be en Nieuws en Info uit Temse.

(C) Mattias Goossens

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *