Nieuwe uitbaters De Gulden Cop openden amper twee weken geleden café, maar ze mogen al meteen scherven ruimen:

“Blijkbaar is dit schering en inslag”

TEMSE – Het terras van de bekende brasserie De Gulden Cop is twee weken na de heropening van de zaak al meteen aan diggelen gereden door een onvoorzichtige bestuurder. “Het is misschien al de tiende keer dat dit gebeurt”, tellen de nieuwe uitbaters op.

De Gulden Cop is een begrip in de horeca van Temse. Het fraaie hoekpand aan het marktplein heeft al een lange geschiedenis en is een trekpleister voor jong en oud. Aan het begin van deze zomer kwam de zaak leeg te staan nadat de vorige uitbaters de handdoek in de ring hadden gegooid. Sinds twee weken heeft de zaak opnieuw de deuren geopend met een ander team aan het roer. Dat kon donderdagochtend meteen al brokken ruimen.

“Toen we aankwamen om de taverne te openen zagen we dat ons terras aan diggelen was gereden”, zegt Bert Deyaert, het nieuwe gezicht van de zaak. “Enkele windschermen waren afgereden en het glas was gebroken. Dat is blijkbaar schering en inslag hier. Ook de vorige uitbater had het meermaals voor. Volgens de mensen is het al de tiende keer dat er in het terras wordt gereden. Wie er deze keer verantwoordelijk is voor de schade is niet duidelijk. Was het een onvoorzichtige vrachtwagenchauffeur of een dronken bestuurder, we weten het niet. Niemand heeft iets gezien of gehoord. De politie gaat camerabeelden nakijken in de hoop daarop een spoor van de dader te vinden. Ondertussen kunnen we alleen maar hopen dat de windschermen nog vervangen kunnen worden, want die zouden mogelijk niet meer uit één stuk gemaakt worden.”

De werking van de brasserie komt door de brokken niet in het gedrang. Bert Deyaert, die in het verleden jarenlang café ’t Gildenhuis in Rupelmonde openhield, is vastberaden om de zaak naar een hoger niveau te tillen. “Dit is het schoonste café van Temse”, weet hij. “Deze zaak is een kans om nog eens iets neer te zetten in de gemeente. Het is een prachtige plek die te mooi is om niets mee te doen. Voor iemand met een hart voor horeca was dit een buitenkans.”

Bert Deyaert werkt in De Gulden Cop samen met Rudy Devleeschauwer en Stephanie Rombaut, de feitelijke zaakvoerders. Zij baten ook al de tapasbar Bapas uit in de Sint-Jorisstraat in Temse.

(Bron: HN/GVA – Bert Foubert)

 

“Blijkbaar is dit hier schering en inslag”, aldus Bert Deyaert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *