Muzikale vertelling ‘Stampkot’ (sneuvelen gebrs. Van Raemdonck) + film ‘Temse in WO I’ + brochure

Zaterdag 10 november, 19.30 u. – Feestzaal gemeentehuis, Markt 1
Iedereen welkom

TEMSE – Op de vooravond van Wapenstilstand, waarbij het einde van WO I op 11/11/1918 wordt herdacht, organiseren het Gemeentebestuur en OVV Temse de herdenkingsavond ‘Stampkot’ in het gemeentehuis op de Markt.
Herdenking einde WO I

Het programma start om 19.30 u. en omvat:

Verwelkoming – Tony Peirsman, coördinator OVV
Officiële afsluiting van de centrumwandeling ‘Een stem diep uit het hart’ langsheen gebouwen met aangebrachte gedichten van Frans Van Raemdonck – schepen Lieve Truyman
Voordracht gedichten Frans Van Raemdonck – Anne Van Hemelryck
Film ‘Temse in WO I’ (15’ – met aandacht voor ALLE gesneuvelden van Temse) – realisatie: Rudy Bredael / scenario: Luc De Ryck
Deze film wordt ook vertoond tijdens de jaarlijkse filmavond van de Waaslandse Videoclub op vrijdag 16 november in de Roxy.

Historische inleiding rond de gebroeders Van Raemdonck – Luc De Ryck, auteur van het boek over de gesneuvelde broers
Muzikale vertelling ‘Stampkot’ – Bert De Meerleer (teksten en vertolking) en Steven Libbrecht (saxofoon)
Edward en Frans Van Raemdonck (foto in bijlage) sneuvelden in de nacht van 25 op 26 maart 1917 te Stampkot, een gehucht van Steenstrate (Zuidschote). Oscar Dambre maakte de noodlottige aanval mee. In 1933 publiceerde hij het boek ‘Stampkot’, ‘de fantasierijke herschepping van de raid’, zoals hij het zelf verwoordde. Het boek vormt de basis van de muzikale vertelling.

Receptie

Gratis toegang. Iedereen is welkom!

Brochure

In het kader van de herdenkingsactiviteiten rond het einde van WO I gaf het Gemeentebestuur de brochure ‘Temse herdenkt het einde van WO I’ uit (cover in bijlage). Deze is gratis verkrijgbaar op de herdenkingsavond en ook in AC De Zaat (Infobalie, Cultuurdienst…), de Bib, het Toeristisch Infokantoor e.a.

Gebroeders Van Raemdonck

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *