Jonge mama Tine strijdt tegen ongewenste cadeaus en laat online verlanglijstjes maken.

TEMSE – Met Lijstjestijd wil Tine Van Poeck komaf maken met ongewenste cadeaus. Haar digitale platform bundelt een hele reeks webwinkels en laat gebruikers ook toe om verlanglijstjes op te stellen. Zelfs naampjes trekken kan voortaan online.

Het juiste cadeau voor de juiste persoon vinden, het is iets waaraan Tine Van Poeck uit Temse veel belang hecht. Ze organiseert workshops rond creatief zijn met naampjes trekken, cadeautjes geven en feestjes organiseren. Samen met haar man en webdesigner Tom Rombaut ontwikkelde ze nu ook het digitale platform Lijstjestijd.

“Het idee is eigenlijk gegroeid toen we de geboortelijst voor ons derde kindje aan het samenstellen waren. Ik volg zelf heel wat kleine Belgische webshops, maar hun spulletjes waren nooit beschikbaar in de klassieke geboortelijsten. Daarom hebben we die zelf gebundeld op onze website. Zo heb je de vrijheid om uit verschillende webshops te kiezen.”

Gratis

“Mijn vriendinnen waren ook geïnteresseerd, en zo groeide het platform erg snel. Met het oog op de eindejaarsperiode hebben we een functie toegevoegd om digitaal naampjes te trekken. Gebruikers van het platform kunnen zo een lijstje samenstellen uit de verschillende webshops. Wie de naam van die gebruiker heeft getrokken, krijgt diens lijstje te zien, ter inspiratie. Zo worden er hopelijk geen ongewenste cadeaus meer gegeven.”

Voor gebruikers is het platform gratis. Zodra een lijstje af is, kan je het personaliseren en delen met vrienden en familie. Elk lijstje krijgt een unieke code die je kan mailen of zelf omvormen tot een QR-code, waarmee de ontvangers jouw lijstje kunnen opzoeken, bekijken, en artikels kunnen reserveren.

Inspiratieborden

De producten van de webshops die zich abonneren worden voorgesteld via de inspiratieborden op de site en in de app. Naast de klassieke cadeaus duiken steeds meer ‘belevingen’ op in het aanbod. “Dat gaat van een babysit over een gift aan een goed doel tot restaurantbezoeken.”

Zelf houdt Tine een heel jaar lang de wensen van haar kinderen bij. “Als ik hen hoor vertellen dat ze iets graag willen, dan voeg ik dat toe aan hun lijstje. Doorheen het jaar verandert dat geregeld, maar zo kan ik het goed bijhouden.”

Door de lijstjes gaat het verrassingseffect wel verloren. “Volgens mij is het leuker om een cadeau te krijgen dat je echt wil, dan verrast te worden door iets wat je niet wil. En zo worden dubbele of ongewenste cadeaus die je stiekem terugstuurt of doorverkoopt hopelijk vermeden. Ik hoop vooral dat we met dit platform de beleving en het plezier kunnen bewaren van het geven en krijgen van goede cadeaus.” (Bron: HN/GVA – Mattias Goossens)

Info: www.lijstjestijd.be

Tine Van Poeck wil komaf maken met ongewenste cadeaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *