Temse krijgt allernieuwste Aldi

TEMSE – Zaterdag 27 oktober heropen(t)(de) Aldi in Temse feestelijk de deuren. De klant kan rekenen op een volledig vernieuwde winkel waar het aangenamer winkelen is en er meer nadruk ligt op verse producten zoals brood, groenten en fruit. De typische ALDI-formule met z’n lage prijzen blijft behouden. Het team van Aldi Temse is er helemaal klaar voor.

De supermarktketen heeft voor z’n klanten in Temse een aangename verrassing in petto. De winkel aan de Paterstraat werd omgebouwd naar het allernieuwste Aldi-winkelconcept.

De veranderingen zijn duidelijk zichtbaar: een uitgebreide broodafdeling, een heuse versmarkt met groenten en fruit, een nieuwe winkelindeling, nieuw meubilair, heldere ledverlichting, … Sommige klanten zullen even naar de prijskaartjes moeten kijken om er zeker van te zijn dat ze nog bij Aldi aan het winkelen zijn.

“Om tot ons nieuwe winkelconcept te komen, hebben we onze klanten de vraag gesteld: hoe ziet uw ideale Aldi er in de toekomst uit”, zegt Dirk Moyaert, Managing Director van de regionale hoofdzetel in Erpe-Mere. ‘Op
basis van die antwoorden werd de winkelinrichting herdacht.’

Nadruk op vers

Wat meteen opvalt is de grotere nadruk op vers en convenience (slaatjes, sappen en bereide gerechten). ALDI is fier om zijn dagverse groenten en fruit in een heuse ‘versmarkt’ te presenteren. Smaakvolle houten meubelen laten de kwalitatieve producten helemaal tot hun recht komen, en dit op vrijstaande eilanden in de winkel.

Ook de broodafdeling is fors uitgebreid en bevindt zich voortaan vlak bij de ingang van de winkel. Gloednieuwe bakovens zullen meerdere malen per dag een uitgebreid assortiment broodjes en koeken afbakken. Het aantal artikelen in de vernieuwde ALDI-winkels wordt niet uitgebreid, met uitzondering van een reeks verse producten.

Aangenaam winkelen

Winkelen bij Aldi wordt comfortabeler en nog eenvoudiger. De winkelindeling volgt het dagritme van de klant. Starten doet hij bij de brood- en ontbijtafdeling, vervolgens gaat hij naar de versmarkt, dan naar de dranken
enzovoort. Grote pancartes en fotopanelen zorgen ervoor dat de klant geen gps nodig heeft in de winkel. Ook voor de winkelmedewerkers van ALDI Temse is het nieuwe concept een stap vooruit. De nieuwe winkelmeubels laten toe om nog comfortabeler en ergonomischer te werken.

Trouw aan formule

‘Wat zeker niet verandert is de succesvolle formule van het bedrijf: Hoogkwalitatieve producten aanbieden voor een ALDI-prijs. Een prijsverhoging komt er zeker niet’, zegt Manager-Verkoop Steven Bulckaen.
Eigen merken blijven de hoofdmoot van de winkel en worden aangevuld met de meest populaire A-merken. Ook de typische Aldi-efficiëntie, zoals artikelen die gepresenteerd worden op een pallet, blijft behouden. Dankzij deze aanpak kunnen klanten voordelig winkelen.

Grootschalige modernisering

De ombouw van de winkel in Temse maakt deel uit van een grotere restyling, de grootste ooit voor ALDI. Daarbij worden het komende anderhalf jaar alle 450 Belgische Aldi-winkels omgevormd naar het nieuwe winkelconcept. In
2018 alleen al gaat het om 167 winkels. De keten is hiermee gewapend voor de toekomst. Voor de volledige moderniseringsoperatie, de grootste investering ooit voor ALDI België, trekt de groep 350 miljoen euro uit. Een deel daarvan gaat naar de aanwerving van 450 extra winkelmedewerkers.

Team Temse

Het team van Aldi Temse dat bestaat uit 14 medewerkers is er helemaal klaar voor.
Ann Van Breuseghem werkt sinds begin jaren ’80 bij Aldi toen de winkel nog gevestigd was in de August Wautersstraat. (waar nu de textielketen Zeeman is red.) Ze heeft dan ook een hele evolutie meegemaakt.

“Ik begon te werken bij Aldi het jaar dat mijn dochter geboren werd”, vertelt Ann. “Daarom dat ik me dat zo goed herinner. Toen moesten we nog alle prijzen kennen. We moesten toen zelfs van winkelkar naar winkelkar overladen. Een band zoals tegenwoordig bestond nog niet. Later is men van de prijzen dan overgeschakeld naar PLU nummers.”

“Dan kregen we een lijst met 700 codes mee naar huis en moesten we die op twee dagen uit het hoofd leren”, klinkt het bij Lieve Van Breuseghem. Die net zoals haar zus Ann al heel wat jaren voor de supermarktketen werkt.

“Tegenwoordig is het op dat gebied heel wat makkelijker werken maar die PLU nummers zitten er toch nog altijd ingebakken”, stelt Ann.

In 1985 is de winkel dan verhuist naar de huidige locatie.
“Enkele jaren geleden voor de uitbreiding van de winkel was er ook een beenhouwerij en naast de deur was er ook een fruit – en groentewinkel”, vertelt Lieve. “Dan moesten we daar prijzen gaan vergelijken en bijvoorbeeld de prijzen van appelsienen aanpassen zodat we de goedkoopste waren.”

De inrichting van de winkels is in al die jaren ook sterkt geëvolueerd.
“Vroeger waren de winkels niks gezellig, het waren meer barakken bij wijze van spreken, terwijl tegenwoordig het sjieke winkels zijn. Wij als anciens herkennen de winkels niet meer.”

Meer foto’s, klik hier

Het team van Aldi Temse is er klaar voor

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *