Open VLD wil Temse de 21ste eeuw binnen loodsen

TEMSE – In de bovenzaal van café The Pocket, de locatie waar ooit nog het Liberaal huis Den Boeres gevestigd was, stelde Open VLD Temse de kandidaten en het programma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. De partij wil Temse definitief de 21ste eeuw binnen loodsen.

“We hielden eraan om dit programma zo concreet mogelijk te maken, rekening houdend met de realiteit. Geen gouden bergen dus”
Lijsttrekker Wim Van Rossen

“Voor Open Vld Temse is 2018 een cruciaal jaar”, stelt lijsttrekker Wim Van Rossen. “We willen na een verkwikkende oppositieperiode mee besturen in Temse. We zijn er klaar voor en Temse kan een scheut concrete, inclusief liberale recepten gebruiken.”

Open Vld wil van Temse een aantrekkingspool aan de Schelde maken.

“Eentje waar het goed is om te wonen, werken en winkelen en waar de inwoners waar voor hun geld krijgen”, aldus Van Rossen. “Dit wil zeggen dat een evenwicht gezocht moet worden tussen de beleving en het thuisgevoel enerzijds en de financiële lasten en bijdragen anderzijds.”

Hiervoor wil Open Vld verder bouwen op de goede initiatieven uit het verleden, terwijl deze die minder geslaagd zijn, bijgestuurd moeten worden.

“We kijken echter niet enkel naar het verleden, maar willen ook duidelijke, nieuwe initiatieven nemen die onze gemeente definitief de 21ste eeuw binnenloodsen”, klinkt het. “Deze initiatieven zullen zich zowel naar buiten toe, als wat betreft de organisatie van de gemeente zelf en haar bestuur manifesteren.
De initiatieven die hierna worden uitgewerkt vormen voor Open Vld Temse de leidraad voor een vernieuwend bestuur in de komende jaren. Dit programma bevat de kernthema’s die behandeld moeten worden. Dit is echter in geen geval limitatief. Een bestuursperiode van minstens zes jaar is een lange tijd. Er kunnen zich gedurende deze periode ontwikkelingen voordoen die een flexibele en doeltreffende reactie vereisen. Met onze kandidaten, die midden in het leven staan en stuk voor stuk reeds bewezen hebben wat het betekent om de koe bij de horens te vatten, willen we ook deze uitdaging aangaan. We willen van Temse een aangename, slagkrachtige, dynamische en flexibele gemeente maken, die snel kan inspelen op de steeds sneller veranderende maatschappij.”

“Ons programma voor de komende legislatuur is opgebouwd rond vier pijlers, die elk verder worden uitgewerkt:
1°) Een Temse waar het goed leven, wonen, winkelen en werken is
2°) Een veilig Temse
3°) Een financieel gezond Temse
4°) Een modern Temse.”

“We hielden eraan om dit programma zo concreet mogelijk te maken, rekening houdend met de realiteit. Geen gouden bergen dus, maar concrete acties die binnen het bestek en de financiële draagkracht van een bestuursperiode uitgewerkt kunnen worden.”

“Ons programma kwam mee tot stand dankzij de vele reacties die we mochten ontvangen in onze ‘Temse spreekt’-enquête van dit voorjaar. Ze hebben ons goed op weg gezet om een beter beeld te krijgen van die domeinen waarin de Temsenaar gedurende de volgende bestuursperiode vooruitgang wil zien.”

Open Vld wil verder bouwen op de goede initiatieven uit het verleden, terwijl deze die minder geslaagd zijn, bijgestuurd moeten worden.

Klik hieronder door voor de kieslijst

 

Een gedachte over “Open VLD wil Temse de 21ste eeuw binnen loodsen”

  1. In artikel over Emre Öz lees ik:
    ‘Genk en Temse liggen ongeveer 250 kilometer uit elkaar’, klinkt het.
    Welke ‘straffe’ aardrijkskundige heeft dit berekend???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *