CD&V strijdvaardig naar de verkiezingen

TEMSE – Op zaterdag 8 september stelde CD&V-Temse zijn 29 kandidaten voor die op de lijst staan voor de gemeenteraadsverkiezingen. De voorstelling vond plaats op de ‘Verdi’, één van de boten van Rivertours.

Zowat 250 sympathisanten waren aanwezig om de voorstelling van de kandidaten mee te maken.

Campagneleider, Kristof Van Royen mocht de boel in gang zette. Daara citeerde presentatrice Nele Van Mieghem, één voor één de eigenschappen van de kandidaten. Die kandidaten werden met applaus én muziek, in ware Amerikaanse stijl, naar voor geroepen. De sfeer was uitbundig en de trend naar de gemeenteraadsverkiezingen werd gezet.

Het afsluitend woord was van lijsttrekker én burgemeester Luc De Ryck. Hij motiveerde de kandidaten en deed de oproep om een propere campagne te voeren. Het aanvallen van partijen of kandidaten van andere partijen zal niet geduld worden. De sterkte van CD&V is daarvoor te groot. In die val wil CD&V niet trappen.

Het geloof in succes is bij de Christen-democraten in ieder geval erg groot.

Waslijst van realisaties
“Er was deze avond zeer veel sfeer en volk, en dat is wat we nodig hebben op de drempel van de gemeenteraadsverkiezingen”, aldus lijsttrekker en huidig burgemeester Luc De Ryck. “We mogen fier zijn wat onze mandatarissen de voorbije jaren hebben gerealiseerd. Daarbij wil ik concluderen dat de dynamiek, de energie, de ervaring, de inzichten en zoveel meer hebben geleid tot een waslijst van realisaties, en die waslijst zal vele kiezers inspireren in het kieshokje.”

Een tweede belangrijk punt volgens de burgemeester is het programma.

“Ik heb nooit meegemaakt dat een programma met zoveel inzet, diepgang en raadpleging is tot stand gekomen als nu”, klonk het. “Een werkgroep heeft een aantal verenigingen beluisterd, memoranda doorgenomen en iedereen die enigzins advies wilde geven geraadpleegd, en de synthese daarvan is vertaald in een schitterend programma.”

Vernieuwers en verjongers
“Naast het programma is het belangrijkste voor het publiek, de kandidaten, die een spiegel vormen van het gemeenschapsleven van onze gemeente, met vrouwen, mannen, diverse beroepen, en alle leeftijden”, aldus De Ryck. “Als het ware een steekkaart voor onze maatschappij. Wij moeten elkaar aanvullen, want er is niemand op de lijst die het allemaal alleen kan. En elke kandidaat moet een meerwaarde zijn voor onze lijst. Ik mag zeggen dat we een sterke lijst hebben. Het is zonder twijfel één van de sterkste lijsten na de tweede wereldoorlog. Wat ik wil beklemtonen is dat we een aantal oudere mannen en vrouwen boven de 50 op de lijst hebben. Daardoor zijn we ijzersterk naar het kiespubliek. Maar we moeten het vooral hebben van de jeugd. Het zijn de jongere kandidaten die de domeinen van de leeftijden waar wij geen vat meer op hebben, moeten bereiken. Wij doen dat via een aantal vernieuwers, maar vooral via een aantal verjongers. Zij hebben dan ook een zeer belangrijke rol.”

“Een ander belangrijk element is de campagne. iedereen moet campagne voeren op een wijze dat zijn eigen kwaliteit, uitstraling en het eigen vermogen om mensen in te palmen volwaardige kansen krijgt.

Nieuwe overwinning
“We hebben een lange en rijke geschiedenis, de christen-democraten zijn de constante in de geschiedenis van Temse”, stelde Luc De Ryck. “We zijn altijd aan het bewind geweest, tot 1982 alleen, sinds 1982 in coalitie met de liberalen en de jongste legislatuur met de N-VA. Het is een spel van mogelijkheden en het aantal zetels, een spel van overeenkomen en dat zullen we ook nu nauwgezet volgen. Deze avond is er naast veel sfeer en veel volk , veel eendracht. En we ijveren dan ook naar een nieuwe overwinning allemaal tesamen, Amen !!!

Meer foto’s, klik hier

CD&V ijvert voor een nieuwe overwinning
“De ‘verjongers’ hebben een belangrijke rol”, aldus Luc De Ryck

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *