Dertiende editie van de Zaat Raast

Meer dan 160 klassieke sportwagens

TEMSE – Zondag 19 augustus vindt op en rond de Markt van Temse voor de 13de maal het oldtimerevent DE ZAAT RAAST – FESTIVAL OF SPORTSCARS plaats. Deze editie wordt opnieuw een uitzonderlijke dag voor liefhebbers van klassieke sportwagens.
De 13e editie van de Zaat Raast

“Enkel klassieke sportwagens gebouwd voor 1978 worden toegelaten, hoewel wij ons al eens een zijsprong naar jongere exclusieve sportwagens durven permitteren”, stelt Danny Van Broeck. “Intussen hebben meer dan 160 wagens ingeschreven en mogen wij opnieuw meer dan ooit van een vol huis spreken.”

Het Festival of Sportscars eindigt in het sfeervolle kader van de Markt van Temse.

“De auto’s komen aan op de markt – na een rit van 160 km doorheen het Meetjesland – vanaf 15 uur”, klinkt het. “De meest legendarische merken en modellen op sportwagengebied zijn aanwezig: Ferrari, Maserati, Porsche, Aston Martin, Jaguar, MG, Mercedes-Benz, Alpine-Renault, Alfa Romeo, Triumph, Morgan, Ford Mustang, Chevrolet Corvette en nog veel meer. Daarnaast verwachten we ook enkele zeer exclusieve modellen op de Markt die ook bij kenners de wenkbrauwen zullen doen fronsen.
Voor de deelnemers aan de toertocht is het steeds weer een kick om tussen het massaal toegestroomde publiek de Markt op te rijden. Ook de traditionele Dunlop-boog is weer aanwezig en geeft een extra touch aan het sportieve karakter.”

Win leuke prijzen met ‘De Kop van Jut’

Twee sponsors pakken op de Markt uit met een leuke en eenvoudige bezoekerswedstrijd. Zij vonden nog een authentieke “Kop van Jut”, een oude kermisattractie. Wie deelneemt aan dit kermisspel maakt kans op leuke prijzen.

Muzikale animatie met herkenbare maar vergeten oldies

“Onze huis-DJ heeft een schitterende playlist samengesteld met unieke songs uit de jaren ’50, ’60 en ’70”, aldus Van Broeck. “We verlaten de platgetreden platen en draaien geen millionsellers of obligate nr. 1-hits, maar wel songs die ongetwijfeld heel wat unieke herinneringen zullen oproepen en waarvan iedereen zal zeggen “Oh, dat is lang geleden dat ik dat nummer nog eens heb gehoord!”. Met andere woorden: songs waarop je onmogelijk kan blijven stilzitten of -staan”.

Bistro Mariete en Bar Jules

Honger of dorst zal men op De Zaat Raast-Festival of Sportscars zeker niet hebben. Op de esplanade voor het oude gemeentehuis installeert Bistro Mariette een uniek Frans terras met typische stoeltjes, tafeltjes en parasols. Vanuit hun authentieke Renault Estafette en Renault R4 serveren zij cocktails, hartige hapjes, maar ook typische Franse desserts als Bretoense appeltaart en Tarte Tatin. Daarnaast blijft ook onze beroemde Driver’s Bar op post met Gouden Carolus van het vat en zijn er ijsjes bij Café Crème.

Gastenparking voor andere oldtimers

Ook wie niet inschreef voor deelname aan het Festival of Sportcars is van harte welkom met zijn of haar oldtimer. En dat hoeft echt geen klassieke sportwagen te zijn: voor alle gezinswagens, bedrijfswagens, grote en kleine busjes, vrachtwagens, gebouwd voor 1978, hebben wij een plaats gereserveerd (let op : zo lang de voorraad strekt) op de esplanade voor het AC De Zaat aan het Frans Boelplein.
De toegang tot het hele spektakel op en rond de Markt van Temse is volledig GRATIS. Het wordt voorafgegaan door het Retrowielerevenement 4de Groote Prijs Jules Deschepper met een koppeltijdrit (vanaf 12.15 uur) en een criterium (start om 14 uur)

De Zaat Raast – Festival of Sportscars is een organisatie van Koen Poschet, Daniël Peeters, Marc Blemberg, Martin Thienpont, Lieve Van Gasse en Danny Van Broeck in samenwerking met het Gemeentebestuur van Temse en enkele sponsors.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *