Driedaags Festivel met voor elk wat wils

Opbrengst gaat integraal naar Basisschool Temse-Velle

TEMSE-VELLE – Komend weekend wordt in Temse-Velle een nieuw muziekfestival georganiseerd door de lokale gemeenschap. Het driedaagse Festivel belooft meteen een nieuwe parel aan het festival-landschap te worden. De opbrengst van het festival gaat integraal naar de werking van de lokale school die vorig jaar nog getroffen werd door een groot misbruik van geldmiddelen.

“Ieder nadeel heeft zijn voordeel”
Philippe Van Robaeys

Festivel met voor elk wat wils

“Vorig jaar werd in de lokale basisschool Temse-Velle een jarenlang financieel misbruik vastgesteld”, aldus organisator Philippe Van Robaeys. “Om hier een halt aan toe te roepen bundelden de ouders de krachten en werd ondermeer klacht ingediend bij het Parket van Dendermonde. Het onderzoek naar de exacte omstandigheden bij het misbruik van meer dan € 100.000 loopt.”

De ouders werden ingelicht over de stand van zaken tijdens een massaal bijgewoonde infovergadering. Na de eerste grote verbazing en ontgoocheling werden de ruggen gerecht en plannen gesmeed om dit rampscenario om te buigen en op korte termijn oplossingen uit te werken. De lokale gemeenschap van Temse-Velle staat bekend om zijn samenhorigheid en actieve verenigingsleven. De vzw Festivel werd opgericht voor de organisatie van een nieuw driedaags muziekfestival met voor ieder wat wils op het programma.

“En zo heeft ieder nadeel zijn voordeel”, stelt de organisator

Komende weekend zal op de terreinen in de Veldstraat langs de E17 een echte festivaltent te zien zijn.

Op vrijdag 25 mei opent het festival met Festiquiz. Een grote ludieke quiz waarbij deelnemen en amusement belangrijker zijn dan kennis en winnen. Presentator is niemand minder dan Peter Van de Veire, bekend als presentator bij Eén en MNM, die sinds enkele jaren ook in de buurt woont en zijn steentje wil bijdragen aan dit initiatief. De inschrijvingen lopen als een trein, tientallen quizploegen zijn reeds ingeschreven.

Op zaterdag 26 mei is het een echte festivaldag, van 15u tot 3u, met maar liefst 12 bekende Vlaamse top-DJ’s op het podium die elk een uur op hun manier het publiek zullen entertainen.

“Opvallend is dat de line-up voor deze eerste editie uitsluitend bestaat uit bekende namen”, weet Van Robaeys “Zo speelden de helft van de DJ’s (Maori, Double Pleasure, DJ Frank, DJ Wout, DJ Licious, Dj Ghost) vorig jaar op Tomorrowland en twee van hen (Double Pleasure en DJ Licious) zelfs op het hoofdpodium, wat enkel weggelegd is voor de top van de internationale dansscene.”

De organisatie zorgt voor een variatie in de DJ’s met als belangrijkste oogpunt: amusement voor iedere bezoeker. Zo zijn ook: Kelly Pfaff, Maarten Vancoillie, Buscemi, Sven Ornelis, Tomas De Soete en DJ Gert te zien op Festivel.

Zondag 27 mei is het de beurt aan de kids en hun families voor Festikids. Een festivalnamiddag voor kinderen met optredens en een uitgebreide randanimatie voor jong en oud.

“Ook hier gaan toppers in hun genre aan het werk op het podium”, klinkt het. “Voor de jongste brengt Kaatje van Ketnet haar vrienden Kamiel en Victor mee naar Temse samen met hun band voor de live-show: Kaatje Muziek. Daarna is het de beurt aan Ghost Rockers, momenteel dé populairste band onder de iets oudere kinderen. Ook zij zijn te zien op Ketnet en toeren met hun band door Vlaanderen in steeds uitverkochte zalen. Onlangs waren ze nog dé grote slokop bij de uitreiking van de Gouden K’s, de award show van de jeugd op tv. Boegbeeld is Tinne Oltmans, het nieuwe gezicht van de campagne: ‘Kies Kleur Tegen Pesten’. Ook Marie Verhulst, dochter van Studio 100-topman Gert speelt mee in Ghost Rockers.”

Gedurende het ganse weekend is er een uitgebreide en diverse festivalcatering voorzien.

Info en tickets : www.festivel.be

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *